© Shutterstock

Mama’s biechten de leugentjes op die ze wel eens tegen hun kinderen vertellen

De Britse website Mumsnet deed een oproep naar de 'vreselijkste' leugens die ouders hun kinderen wel eens hebben verteld, en daar hebben heel wat mama's eerlijk op gereageerd. Alle mama's liegen wel eens, maar ze kunnen vooral bijzonder origineel uit de hoek komen.

elvh

Elke mama zal toegeven dat ze wel eens een leugentje vertelt aan de kinderen. Is het niet om tijd te besparen, dan is het om vervelende vragen te ontwijken of om iets gedaan te krijgen van de kleinsten in huis. Het zijn kleine leugentjes vaak, en opvoedingswebsite Mumsnet heeft nu een aantal heel originele verzameld. Vooral de periode rond kerst en Pasen zijn voor ouders moeilijke tijden. Omdat haar dochter steeds weer dezelfde scène maakte als ze rond die periodes al het speelgoed en de chocolade in de warenhuizen zag liggen, zei een mama: "De kerstman en de Paashaas gebruiken deze winkels rond kerst en Pasen om al hun speelgoed op te slaan. Mama mag hier dus jammer genoeg niets kopen." Omdat haar zoon van de cadeautjes onder de kerstboom zou blijven, maakte een andere mama hem wijs dat de kerstman heel de woonkamer in het oog hield via de kerstballen in de boom. Een andere mama vertelde haar zoontje dan weer dat ze werkte als elf op de Noordpool. Ook over eten wordt heel wat gelogen. Zo vertelde een mama haar kinderen dat "het muziekje van de ijskar in de straat betekent dat alle ijsjes net op zijn. Spijtig, maar echt waar". Nog een opgebiechte leugen: "in Ferrero Rochers zit alcohol dus daar mogen kindjes niet van eten."

Een kind van voor tv, tablet of computer krijgen om te gaan slapen is voor veel ouders ook een steeds terugkerend dagelijks gevecht. Daarom vertelde een mama aan Mumsnet dat ze haar kinderen wijs maakt dat YouTube er elke dag mee stopt om 19u.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer