VIDEO. Jelle Cleymans in de boeien geslagen op Koningin Astridplein

Acteur Jelle Cleymans werd woensdagnamiddag in de boeien geslagen op het Koningin Astridplein in Antwerpen. Cleymans moest echter geen nachtje in de cel doorbrengen, het was maar ter voorbereiding van een nieuw toneelstuk.

GUY VAN VLIET

Jelle Cleymans (31) en Mathias Vergels (24) trokken speciaal voor de Gazet van Antwerpen-bijlage ‘Agenda’ een kogelwerend vest aan en gingen op patrouille met de Antwerpse politie. Een kans voor de vroegere ‘Thuis’-collega’s om zich in te leven in ‘Aspe 2 - Het Dodelijk Jubileum’, het theaterstuk dat zondag in première gaat in het Antwerpse Theater Elckerlyc.

Op het Astridplein, vlakbij het Centraal Station, ging het er toch pittig aan toe als de acteurs even de rol van slechterik krijgen. Ze kregen prompt handboeien om. “Dit is enorm boeiend! Letterlijk”, grapte Jelle, terwijl ook Mathias er wat van opstak. “Het zijn dingen die ons van pas zullen komen in de voorstelling. Ik speel in ‘Aspe 2’ een stagiair bij de politie en dit voelt ook een beetje als een stage aan. Momenteel is de Antwerpse politie bezig met een rekruteringscampagne en dit was een ideale manier om te zien hoe het er bij de politie aan toe gaat.”

Lees het volledige verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - Agenda

Aspe 2 - Het Dodelijk Jubileum, van 20/01 tot 26/02, zaal Elckerlyc, Antwerpen. Daarna op tour tot 02/04. www.hetdodelijkjubileum.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER