Karima en Steve huwden op de laatste dag van het jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Karima en Steve huwden op de laatste dag van het jaar. © Dirk Desmet

Karima en Steve trouwden op laatste dag van het jaar: “Corona bracht ons nog dichter bij elkaar. We wilden niet langer wachten”

GlabbeekHun huwelijk stond gepland voor 28 november, maar de nieuwe coronagolf strooide roet in het eten. “Maar we wilden per se trouwen en konden niet meer wachten. Daarom is het oudejaarsdag geworden”, vertellen Karima Saadi (41) en Steve Bogemans (49). Zij kozen 31 december om elkaar het ja-woord te geven in Glabbeek. De datum voor hun huwelijksdag zullen ze alvast niet snel vergeten. 

  1. “In de gracht lag een Franse soldaat, met stille ogen en een klein gaatje in zijn hoofd”: Jef (94) en Leopold (95) kregen 84 jaar geleden de oorlogsgruwel in Leuven over zich heen
    PREMIUM
    2

    “In de gracht lag een Franse soldaat, met stille ogen en een klein gaatje in zijn hoofd”: Jef (94) en Leopold (95) kregen 84 jaar geleden de oorlogsgru­wel in Leuven over zich heen

    “Die beelden blijven op je netvlies plakken, voor eeuwig. Ik hoop dat onze jongere generaties het nooit meer mee hoeven te maken, want het is de hél.” Vrijdag was het exact 84 jaar geleden dat de eerste bommen op Leuven vielen. Leopold Abels (95) en Jef Reinquin (94) ontsnapten die dag ternauwernood aan de dood en zagen de gruwel van de oorlog van veel te nabij. Met hun verhalen dwalen we door de woelige Leuvense oorlogsjaren, die pas eindigden op 4 september 1944. “De geur van de dood zit soms nog in mijn neus...”
    Leuven
  2. KIJK. Burgemeesters Theo Francken (N-VA) en Chris Vervliet (CD&V) vechten het uit in de boksring: “Hij heeft me goed geraakt met die lange arm van hem”
    PREMIUM

    KIJK. Burgemees­ters Theo Francken (N-VA) en Chris Vervliet (CD&V) vechten het uit in de boksring: “Hij heeft me goed geraakt met die lange arm van hem”

    Heeft u ook al wel eens gedacht dat ‘die politici’ het maar eens onder elkaar moeten uitvechten? Dan heeft D.P. Boxing Team Boutersem u gehoord: zaterdagavond bracht de club Lubbeeks burgemeester Theo Francken (N-VA) en zijn Boutersemse collega Chris Vervliet (CD&V) samen in de ring voor een potje onvervalst knokken. Maar wie van deze zwaargewichten kon het beste uitdelen én incasseren? “Het was even naar adem happen...”
    Boutersem, Lubbeek