Deelnemers amuseren zich in een hangar in Lieuron.
Volledig scherm
Deelnemers amuseren zich in een hangar in Lieuron. © AFP

Wilde raveparty met 2.500 mensen in Bretagne kan nog dagen doorgaan: “Ook Belgen nemen deel”, al 200 pv's opgesteld

Zo’n 2.500 mensen, uit heel Frankrijk en zelfs uit het buitenland, kwamen in het zuiden van Rennes bijeen om het nieuwe jaar te vieren tijdens een zogeheten ‘raveparty’, een wild feest. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin vergaderde vrijdagavond in Beauvau over het megafeest. Rond 20.30 uur ging het feest nog altijd verder op het geluid van technomuziek, terwijl gendarmes, gepost op de omliggende rotondes, nieuwe deelnemers beletten naar de rave te gaan, merkte een AFP-fotograaf op.

128 reacties

  • Patrick Verbelen

    3 jaar geleden
    Van mij zouden ze allemaal hun 7 dagen quarantaine kunnen doorbrengen in die hangaar.
  • annie laureys

    3 jaar geleden
    door leger rondom afzetten zo er niemand weg kan , pv. opmaken en 24u. in een kamp zetten , zonder meubelen , laten rechtstaan of op de grond zitten , een voor een buiten laten na het opstellen vanpv.
  • San Pauwels

    3 jaar geleden
    Ze hadden de party kunnen stilleggen door de stroom uit te schakelen (lees: geen muziek...). Hopelijk worden de Belgische autoriteiten ingelicht inzake Belgische feestvierders. Zo kunnen ze in quarantaine gezet worden.
  • Fonske Beys

    3 jaar geleden
    En nog dak nog met asbest platen ? Gebouw afsluiten ,aanwezigen 14 dagen op water en brood in quarantaine .
  • MIRIAM KINT

    3 jaar geleden
    Gewoon de boel sluiten en op water en brood. Zullen nog smeken om buiten te mogen. En dan één per één pv, en helpen bij covid afdelingen. Hebben daar handen tekort.