Illustratiefoto: wachtzaal bij de Eurostar in Brussel-Zuid.
Volledig scherm
Illustratiefoto: wachtzaal bij de Eurostar in Brussel-Zuid. © BELGA

Reizigers uit Verenigd Koninkrijk kregen voor het eerst te maken met extra controles: “Vlotter dan verwacht”

Het Verenigd Koninkrijk stapte vannacht officieel uit de Europese Unie, en daarmee gaan ook een aantal nieuwe regelingen in, waaronder extra douanecontroles voor reizigers. VTM NIEUWS trok naar Brussel-Zuid, waar de Eurostar uit Londen arriveert, om een kijkje te gaan nemen. 

  1. Zonnepanelen en thuisbatterij met stekker straks ook in België toegelaten? “Lagere kosten, maar ze leveren minder op”
    Livios

    Zonnepane­len en thuisbatte­rij met stekker straks ook in België toegelaten? “Lagere kosten, maar ze leveren minder op”

    Kleine thuisbatterijen en zonnepanelen met een stopcontactstekker: ze bestaan, maar of je ze in België ook mag gebruiken, is niet duidelijk. Synergrid, de Belgische netbeheerderskoepel, wil daar verandering in brengen, omdat de vraag vanuit de markt zou toenemen. Maar is dat echt zo? Zijn de toestellen veilig en voordelig? En kun je ze in elke woning gebruiken? Bouwsite Livios vroeg het aan energie-expert Dirk Van Evercooren.
  2. Steeds meer lege rekken door boerenprotest: “Groenten- en fruitafdeling is zo goed als leeg”

    Steeds meer lege rekken door boerenpro­test: “Groen­ten en fruitafde­ling is zo goed als leeg”

    Op verschillende plaatsen in België blijven boeren distributiecentra van supermarkten blokkeren, soms al voor de vijfde dag op rij. Op veel plaatsen blijven winkelrekken dan ook leeg als gevolg van het boerenprotest. Vooral groenten en fruit, maar ook heel wat droge voeding en dranken zijn tijdelijk niet beschikbaar, merkte ‘VTM Nieuws’ op. Handelsfederatie Comeos eist dan weer dat de boeren hun blokkades aan de distributiecentra van verschillende warenhuisketens vandaag nog stopzetten. Als ze niet op die eis ingaan, “zullen juridische acties volgen”, klinkt het.