Mensen met mondmasker aan de Eiffeltoren
Volledig scherm
Mensen met mondmasker aan de Eiffeltoren © AP

Frankrijk begint nieuwe jaar met vrees voor een nieuwe coronagolf: “Eerste maanden van het jaar zullen moeilijk zijn”

Het jaar 2021 begon in Frankrijk met een déjà-vu van hoe 2020 eindigde, namelijk met de dreiging van een nieuwe uitbraak van de Covid-epidemie die de autoriteiten deze week proberen te voorkomen met een versterkte avondklok in 15 afdelingen.

15 reacties

  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Als ze feestjes met 2500 man niet stilleggen moeten ze niet janken dat er een 3 e golf aankomt
  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Frankrijk zit in dezelfde situatie als elk ander Europees land. Maar 330 vaccinaties, ja, want het zijn de tehuizen eerst en de administratie is wat omslachtig: toelating van familie .. Duitsland doet het anders. Maar de Franse regering reageert heel snel : nu zal ook zorgpersoneel boven de 50 jaar gevaccineerd worden na hevige polemieken die dus niet worden genegeerd. Die rave-party in Rennes? Daar komt nog een staartje aan.
  • Veronica Voorhelst

    3 jaar geleden
    Dan hadden ze die rave party in Rennes zeker moeten stilleggen en de deelnemers 14 dagen in isolatiecellen stoppen. Ze weten dat ze dan meer opstand krijgen van een moegetergde bevolking.
  • Jurgen Latet

    3 jaar geleden
    Ja vinden ze dat gek heb je al eens gekeken daar rond Parijs als dat niet opgeruimd word krijg je dat nooit onder kontrolle maar ook nooit he
  • marc van de poel

    3 jaar geleden
    Zo zie je maar : ander land, zelfde virus, zelfde problemen. Maar zonder massale vaccinatie zullen we er nog jaren zoet mee zijn. En dat hoop ik toch niet.