Flora Vanclooster
Volledig scherm
PREMIUM
Flora Vanclooster © Marc Baert

Flora Vanclooster, een jaar nadat haar broer Frederik verdronk: “Ik krijg veel steun, maar niemand voelt wat ik voel. Zij verloren die dag geen broer”

Flora Vanclooster (19) hoopt dat er ooit een hek komt, daar aan de Vilvoordse Kruitfabriek waar haar broer Frederik (21) vorig jaar op oudejaarsnacht in het ijskoude water viel. "Maar zelfs dán zal ik niet zeggen dat hij 'tenminste niet voor niets is gestorven'. Wat er gebeurd is met Frederik: dat zal nooit een 'nut' hebben."

  1. Brussel toont groot hart en zamelt al meer dan 700 ton hulpgoederen in voor Gaza: “Slaapzakken en hygiëneproducten nog meer dan welkom”
    PREMIUM

    Brussel toont groot hart en zamelt al meer dan 700 ton hulpgoede­ren in voor Gaza: “Slaapzak­ken en hygiënepro­duc­ten nog meer dan welkom”

    “Demonstraties en politieke verklaringen zijn niet genoeg.” En dus was het tijd voor actie: in een samenwerking tussen de Stad Brussel, Defensie en ngo Human Smile, heeft de hoofdstad al meer dan 700 ton aan hulpgoederen verzameld voor de bevolking in de Gazastrook. De inzamelactie vindt plaats in Paleis 1 op de Brusselse Heizelvlakte, en is bedoeld om essentiële voorzieningen zoals slaapzakken, melkpoeder en hygiëneproducten bijeen te krijgen. Welke spullen kan de organisatie nog gebruiken? En hoe raakt de hulp tot bij de Gazanen?
    Stad Brussel
  2. N-VA Vilvoorde wil nieuw zwembad absolute topprioriteit maken: “We zijn het uitstelgedrag van het huidige bestuur beu”
    PREMIUM

    N-VA Vilvoorde wil nieuw zwembad absolute toppriori­teit maken: “We zijn het uitstelge­drag van het huidige bestuur beu”

    Vilvoords gemeenteraadslid voor N-VA Dries Verhaeghe heeft de bouw van een nieuw stedelijk zwembad al meerdere keren op de agenda van de gemeenteraad geplaatst. Dat was maandagavond opnieuw het geval. Voor de N-VA-fractie in Vilvoorde moet dat een absolute topprioriteit worden in de komende legislatuur: “Het is zeer jammer dat de schoolgaande jeugd geen zwemlessen kan volgen omdat de bevoegde schepen geen enkel initiatief neemt”, klinkt het bij de oppositiepartij.
    Vilvoorde