Archiefbeeld. Afval van de MSC Zoe op het schip Commandant Fourcault. Tijdens een opruimexpeditie werd een klein deel van ruim 800.000 kilo afval opgeruimd, afval van de MSC Zoe dat boven de Waddeneilanden drijft.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Afval van de MSC Zoe op het schip Commandant Fourcault. Tijdens een opruimexpeditie werd een klein deel van ruim 800.000 kilo afval opgeruimd, afval van de MSC Zoe dat boven de Waddeneilanden drijft. © ANP

Stichting De Noordzee vestigt aandacht op tonnen afval in Noordzee na containerramp in 2019

Twee jaar nadat 342 containers van het containerschip MSC Zoe overboord geslagen zijn, ligt een kwart van de troep nog altijd in de Noordzee. In de nacht van 1 op 2 januari 2019 belandde in zwaar weer 3,2 miljoen kilo afval in zowel de Noordzee als de Waddenzee. Dat moet zo snel mogelijk worden opgeruimd, zegt Ewout van Galen van Stichting De Noordzee. "Ook het onzichtbare afval in zee is schadelijk."

4 reacties

  • Jean Vandepitte

    3 jaar geleden
    Ik bedank feestelijk om hierbij te helpen !! De CEO's van die firma verdienen méér geld dan goed voor ze is, en betalen daar maar een schijntje belastingen op.....
  • Willy De Ridder

    3 jaar geleden
    Gelukkig zijn er bog mensen die om het milieu geven
  • Bruno Weymeis

    3 jaar geleden
    @stefan crama Klopt niet dat uw (ons) belastinggeld hiervoor zou moeten gebruikt worden. De veroorzaker zou in deze zaken ALTIJD moeten betalen voor de nasleep ook al was dit niet opzettelijk!
  • stefan crama

    3 jaar geleden
    Voor zulke initiatieven betaal ik met plezier mijn belastingen.