Gezin uit Molenbeek wil klacht indienen na tussenkomst politie op oudejaarsnacht: “Alsof de Gestapo hier binnenviel”

Een Molenbeeks gezin zegt klacht te willen indienen na een politieoptreden tijdens oudejaarsnacht. Een groepje jongeren dat op straat vuurwerk afstak, had zich een verschanst in hun huis. De politie is volgens de vader des huizes dan met enorm machtsvertoon binnengevallen. “Alsof de Gestapo hier binnenviel”, klinkt het bij Sudinfo.

Volgens Rachid, de vader des huizes, waren enkele jongeren omstreeks 22.30 uur in zijn straat met vuurwerk aan het spelen. “Mijn broer is naar beneden gegaan om hen te zeggen dat ze daarmee moesten ophouden. Op dat moment kwam er een patrouille voorbij.” Op dat moment hebben de jongeren zich een weg naar binnen gebaand, zonder toestemming, aldus de man.

“Een kwartier later stond de politie hier met vier combi’s”, zegt Rachid nog bij Sudinfo. “Ze hebben mijn voordeur ingestampt met een stormram. Ze hebben de jongeren opgepakt, maar ze zijn mijn huis binnengewalst zonder huiszoekingsbevel.” Nog volgens Rachid zijn de agenten met getrokken wapens binnengevallen. Volstrekt buiten proportie vindt hij dat. “Het was alsof de gestapo binnenviel.”

Volgens een woordvoerder van de politie hadden de agenten wel een huiszoekingsbevel en hebben ze aangebeld eer ze de voordeur geforceerd hebben. “Ze hebben slechts één keer aangebeld”, zegt Rachid nog aan Sudinfo. “De deur is niet geopend omdat mijn broer bezig was met ze (de jongeren nvdr.) buiten te werken.”

 red

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen