Honderden vogels in Rome vielen uit de lucht op Nieuwjaar. Ze schrokken zich letterlijk dood door het geluid van het vuurwerk.
Volledig scherm
Honderden vogels in Rome vielen uit de lucht op Nieuwjaar. Ze schrokken zich letterlijk dood door het geluid van het vuurwerk. © wantedinrome.com

Honderden vogels in Rome vallen dood uit de lucht door knallend vuurwerk, 13-jarige jongen komt om in Asti

UPDATEHet knalvuurwerk in Rome heeft het leven gekost aan honderden vogels. Foto's en beelden van een straat in de Italiaanse hoofdstad worden druk gedeeld.  De dieren schrokken zich letterlijk dood door de luide knallen. In de Noord-Italiaanse stad Asti liet een dertienjarige jongen het leven na een incident met vuurwerk.

17 reacties

  • louis reinquin

    3 jaar geleden
    We zijn toch allemaal natuurminnend . Vooral wanneer het om de flora gaat. Wanneer het om de fauna gaat, ja dan is het "un fait divers". De twee zijn onafscheidelijk verbonden. Behalve dit jaar(het verbod werd bijna nageleefd) is het telkenmale om 0h met nieuwjaar een fladderen van vogels rond mijn woning en aanhorigheden.
  • gustaaf carpels

    3 jaar geleden
    Tja het is niet omdat je het nog nooit gezien hebt dat het niet waar is he hoe groot zou de toevalligheid zijn dat deze honderden vogels doodvallen net op het moment dat het vuurwerk tot ontploffing komt
  • Jean De Grande

    3 jaar geleden
    Ik hou niet van vuurwerk, maar als bepaalde groepen het willen afschaffen omdat een paar vogels doodgaan, begin dat ook maar te protesteren tegen windmolens. Die maken jaarlijks duizenden keren meer slachtoffers.
  • Bart Verlooy

    3 jaar geleden
    Verbieden die handel. Het is alleen plezant voor degenen die het aansteken maar de rest moet het lawaai en alle andere overlast er wel bij pakken. En traditie kan je dit ook zeker niet noemen. Pas eind jaren 90 zijn mensen sporadisch vuurwerk beginnen schieten met oudjaar, maar vroeger heb ik dat nooit geweten (buiten rotjes die om 12u werden aangestoken). Het wordt ook altijd maar groter en spectaculairder. Sommige mensen kunnen blijkbaar alleen plezier maken als iedereen het kan horen en zien.
  • Eddy Vermeulen

    3 jaar geleden
    Daarom heb ik altijd al zo een grote hekel gehad aan vuurwerk. In de jaren 70 en 80 hadden we daar geen last van. Patrick de bock, de vogels schrikken zich letterlijk dood. Ook is het voor veehouders en paardenliefhebbers een hele onderneming om de dieren rustig te houden.