©  Leo De Nijn

Twintiger die kindje Jezus in kerststal vernielde geeft zich aan bij politie

Leest -

Een 22-jarige man uit Mechelen, die tijdens oudejaarsnacht op stap was, heeft in een dronken bui het kindje Jezus in de kerststal op het Dorpsplein in Leest vernield. De twintiger heeft zich gemeld bij de politie in Mechelen. Hij wil de schade vergoeden.

Tijdens de nacht van oud naar nieuw werd het kindje Jezus uit de kribbe gehaald van de kerststal, die de KWB van Leest al 17 jaar lang op rij zelf in elkaar timmert naast het dorpshuis.   

Drie mensen die de overgang van oud naar nieuw aan het vieren waren, passeerden omstreeks 1.30u aan de kerststal. Het trio had te diep in het glas gekeken. In een dronken bui werd het kindje uit de kribbe gehaald, om het op het plein ‘al voetballend’ stuk te schoppen. Een buurtbewoner, die het voorval vanop afstand had gezien, sloeg alarm bij de politie. Maar toen de agenten ter plaatse kwamen, waren de vogels al gaan vliegen.

 ©  Leo De Nijn

Zelf aangemeld

De verontwaardiging bij de leden van de KWB van Leest was groot. De hele kerststal, incluis de beelden en het kindje Jezus, werd met eigen middelen aangekocht. “We hopen dat de daders snel gepakt worden”, zei Alfons Leemans van de KWB.

Op nieuwjaarsdag is een van de daders zich gaan melden op het politiecommissariaat. “Het gaat om een 22-jarige man uit Mechelen. Hij heeft bekend dat hij de beschadigingen heeft aangebracht”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. Over de rol van de twee andere personen is het onderzoek nog aan de gang.

De dader, die spijt heeft van het voorval, is bereid om de schade zo snel mogelijk te vergoeden. “We zijn opgelucht dat de daders gekend zijn en dat er bereidheid is om de aangerichte schade te vergoeden. We blijven het wel een onverantwoorde daad vinden”, reageert Leemans namens de KWB. “We gaan het geld van de dader, die de schade wil vergoeden, besteden aan een goed doel.”

Het is niet de eerste keer dat de kerststal in Leest het mikpunt is van vandalisme. Enkele jaren geleden werd het Jezusbeeld gestolen en werd ook het grote Jozefbeeld beschadigd. De daders konden ook toen gevat en gestraft worden. (LDN)

 ©  Leo De Nijn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Mechelen