Archiefbeeld: eerste schooldag na verlengde herfstvakantie
Volledig scherm
Archiefbeeld: eerste schooldag na verlengde herfstvakantie © Geert De Rycke

Huidige maatregelen in onderwijs blijven van kracht tot krokusvakantie: experts werken aan plan B om snel te kunnen ingrijpen

Het overleg tussen minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de verschillende onderwijspartners en de virologen om de situatie in de scholen te evalueren is afgelopen. De huidige maatregelen in het onderwijs blijven alvast tot de krokusvakantie van kracht, klinkt het op het kabinet van minster Weys. “We staan er beter voor dan de meeste andere landen, maar voorzichtigheid blijft geboden.” 

264 reacties

  • Guy Stanbel

    3 jaar geleden
    Meneer Weyts wat denk u hiervan: indien er een derde golf komt staken de leerkrachten tot eind dit schooljaar ...
  • Francois Sals

    3 jaar geleden
    Al eens gedacht om de scholen nu dicht te houden tot 15 feb en geen krokus vakantie ? nu zulle ze open gaan op 4 jan , er gaat wat komen hoor .Op de kleinzoon zijn school al 2 leerkrachten pos getest in de voorbije 6 weken , en eergisteren kregen de ouders een mail van de directie dat er weer een juf .pos heeft getest op corona .
  • Geert BREPOELS

    3 jaar geleden
    Scholen openhouden is nodig, ons onderwijs staat al niet zo sterk meer. Indien cijfers verslechteren kunnen scholen terug gesloten worden en kan afstandsonderwijs terug ingevoerd worden voor de belangrijke vakken (richtingsvakken) . Ik zie nu veel te veel leerstof erdoor gejaagd worden in het bij kinderen, daar blijft niks van hangen op termijn wat weer problemen geeft bij verder studeren. Beter enkel focus naar richtingsvakken en hier tijd voor nemen. In crissis enkel focus naar het belangrijke
  • Dominique Vandervekens

    3 jaar geleden
    Ik vond het niveau van de 10-20-jarigen al vrij basic, reeds voor de coronacrisis zijn intrede deed. Taal/spelling is niet hun beste kant, rekenen nog minder. Interesse in actualiteit, geschiedenis, aardrijkskunde ...??? Daarentegen kennen ze Instagram en de App's op hun GSM als hun broekzak. En dat moeten onze waardige opvolgers worden?
  • ik zelf

    3 jaar geleden
    Vereenvoudigde kalender van het onderwijs: Les geven tussen twee verlofperiodes.