Kata Blanka Vas.
Volledig scherm
Kata Blanka Vas. © BELGA

Vas pakt ook de overwinning in Gullegem

VeldrijdenKata Blanka Vas (Doltcini-Van Eyck Sport) heeft in Gullegem de Hexia Cyclocross op haar naam geschreven. De 19-jarige Hongaarse kampioene haalde het na een solo, die ze opzette nog voor het ingaan van de tweede ronde. In de sprint voor de tweede plaats haalde Inge van der Heijden het net voor een moegestreden Sanne Cant.

4 reacties

  • Hans Dhulst

    3 jaar geleden
    Buitenlandse top, die het waarschijnlijk met veel minder support moet doen dan de belgisch top (haha). Ik zou zeggen aan de belgische top, Sanne - Laura - Ellen hang jullie fiets aan de haak want erbij rijden zoals nu kan toch voor een topper allesbehalve bevredigend zijn. Tenzij dat het om nog lekker poen te scheppen draait en zo de startgelden van andere betere maar minder bekende veldrijdsters af te pakken.
  • freddy vandersmissen

    3 jaar geleden
    Proficiat Kata , eindelijk wat tegenstand voor de Hollandse dames.
  • L.R. JANSSENS

    3 jaar geleden
    Fantastische atlete. Jong en talentvol. Hopelijk (zonder twijfel) vindt ze een goede ploeg zodat ze zich financieel in een betere positie bevindt want ze verdient een even goede omkadering als de toprensters.
  • Frans Vandenweghe

    3 jaar geleden
    Wat een klasse en zo jong en zo mooi. Als ze gezond blijft zal het geen jaren duren vooraleer ze zal wedijveren met de Nederlandse toppers. Het is bijzonder jammer dat we het moeten zeggen: Sanne Cant staat in eigen land op eenzame hoogte, maar internationaal telt ze (hopelijk voorlopig) nauwelijks nog mee. Dat haar laatste overwinning, nu bijna een jaar geleden, het Belgisch kampioenschap was zegt genoeg.