Bezoekers van het graf van de vorig jaar gedode Iraanse generaal Qassem Soleimani (op de poster) in Kerman, Iran. (02/01/2021)
Volledig scherm
Bezoekers van het graf van de vorig jaar gedode Iraanse generaal Qassem Soleimani (op de poster) in Kerman, Iran. (02/01/2021) © VIA REUTERS

Iran herdenkt door VS gedode generaal Soleimani met muurschilderingen en tv-serie

Iran herdenkt deze week Qassem Soleimani, de generaal van de Revolutionaire Garde die een jaar geleden met een raketaanval werd geliquideerd door de Verenigde Staten. Soleimani wordt in de Islamitische Republiek en door veel sjiieten in het Midden-Oosten als een held en een martelaar gezien, maar door de VS en veel soennitische moslims als een terrorist. Zijn dood deed de spanningen tussen Teheran en Washington begin vorig jaar hoog oplopen.

2 reacties

  • Geert Peeters

    3 jaar geleden
    Die gast was een van de grootste terroristen/bandieten die er op deze planeet rondliepen. En dat soort mensen wordt ginder verheerlijkt. Mooi tafereel.
  • Herbert Verbeeck

    3 jaar geleden
    De zoon Bush en zijn lakei Blair hebben daar in het Midden Oosten toch wel iets voor elkaar gekregen. Onrust welke tot vandaag verder rafelt. Maar zulke gasten voor de rechtbank brengen? Ho maar!