In Engeland staan de ambulances in de rij om een plek te vinden voor hun coronapatiënten.
Volledig scherm
PREMIUM
In Engeland staan de ambulances in de rij om een plek te vinden voor hun coronapatiënten. © EPA

Engelse ziekenhuizen stromen over: “De snelheid waarmee we mensen binnenkrijgen, is gigantisch”

Het aantal coronabesmettingen in het Verenigd Koninkrijk is torenhoog. Ziekenhuizen stromen over en alle scholen blijven er tenminste twee weken langer dicht. “De snelheid waarmee we mensen binnenkrijgen is gigantisch”, constateert de Nederlandse ziekenhuisdirecteur Marcel Levi.

20 reacties

  • Marianne Van den Lemmer

    3 jaar geleden
    Ik heb eens gelezen dat de reden dat de mens bestaat is : voedsel zijn voor de virussen.
  • Edmond Dillien

    3 jaar geleden
    Het nadeel aan de moderne maatschappij waar ze mensen op volgepakte vliegtuigen en flixbussen Europa en de rest van de wereld rond sturen voor spotprijzen is dat we zo ook direct besmet geraken met virussen die normaal ver van ons bed woekeren, in 1919 met de Spaanse griep duurde het bijna 14 dagen vooraleer de V.S. soldaten de oceaan over waren en nog zijn er miljoenen aan gestorven ginder, maar we zijn en blijven mensen en leren uit het verleden is een moeilijke zaak precies.
  • Dirk Dierickx

    3 jaar geleden
    Dit toont eens te meer dat we onze maatregelen nog wat vol moeten houden. Hopelijk kan onze regering hiervoor de nodige middelen vrijmaken, en ons van zuljen toestanden vrijwaren. Proficiat aan het zorgpersoneel, beleidsmakers, imu-viro en andere - logen, en politici die dezer tijden weinig slapen en er het beste van willen maken, ondanks alle stront die ze over zich krijgen.
  • Thierry Vansweevelt

    3 jaar geleden
    Is er bewijs van? Net als in Belgie is het akelig stil in en rond ziekenhuizen. Ik vraag mij zelfs af hoe het ziekenhuis in mijn stad kan blijven draaien. Was corona een plan om de zorg te ontlasten en de vergrijzing tegen te gaan?
  • marc lenaerts

    3 jaar geleden
    Wordt eens wakker..tegen virussen kan je niks beginnen..ofwel overleef je het..of niet!