De familie Stanic is maar wat blij met de hartverwarmende reacties.
Volledig scherm
De familie Stanic is maar wat blij met de hartverwarmende reacties. © Toon Verheijen

Hartverwarmend: Kroatisch gezin uit Essen dat oproep deed naar spullen voor slachtoffers van de aardbeving in Kroatië wordt overstelpt met schenkingen: “Nu al zeker twee vrachtwagens vol”

EssenHeel wat mensen hebben in dit prille nieuwe jaar al meteen hun warme hart getoond. Een Kroatisch gezin uit Essen was zo hard geraakt door de aardbeving die hun moederland net voor de jaarwisseling teisterde, dat ze een oproep lanceerden om zoveel mogelijk spullen te verzamelen. En met succes. “We zijn zo verrast door de hartverwarmende reacties. We kunnen volgende week al zeker met twee vrachtwagens vertrekken”, vertelt initiatiefneemster Kristina Stanic. Spullen mogen nog altijd binnengebracht worden bij tennisclub Rozenhof.

  1. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen
  2. Dennis ‘Black Magic’ blijft in de cel in afwachting van proces in beroep na veroordeling voor verkrachting: “Kans op recidive is té groot”

    Dennis ‘Black Magic’ blijft in de cel in afwachting van proces in beroep na veroorde­ling voor verkrach­ting: “Kans op recidive is té groot”

    Dennis ‘Black Magic’ Burkas (49) blijft voorlopig aangehouden, dat heeft de Kamer van Inbeschuldigingstelling maandag beslist. De voormalige pornoproducent tekende recent beroep aan tegen zijn veroordeling. Twee weken geleden kreeg Burkas een celstraf van zeven jaar voor de verkrachting en aanranding van acht vrouwen, waarna hij onmiddellijk werd aangehouden. “Hij is erg teleurgesteld met de beslissing, maar we respecteren de beslissing van het hof”, aldus zijn advocaat.
    Antwerpen