Reizigers stonden op elkaar gepakt in Zaventem.
Volledig scherm
Reizigers stonden op elkaar gepakt in Zaventem. © Twitter

“Als er ergens een rode zone is, dan is het wel op Zaventem”: reizigers verontwaardigd over lange files door politiecontrole

ZaventemOp de luchthaven van Zaventem hebben tientallen reizigers zondagavond lange tijd “als sardientjes” op elkaar gestaan ter hoogte van de politiecontrole in de terminal. Het gaat om reizigers die even voordien op Brussels Airport geland waren. Volgens de luchthaven waren de files het gevolg van controles op het Passenger Locator Form. “Als men deze taferelen ziet, ben ik gewonnen voor het sluiten van onze landsgrenzen voor een paar maanden”, reageert viroloog Marc Van Ranst.

363 reacties

  • marijke deruyck

    3 jaar geleden
    Wat houdt de regering tegen om klare, ondubbelzinnige en niet mis te verstane richtlijnen te geven, waarbij men gebiedt en verbiedt, en er dus slechts één interpretatie mogelijk is ?
  • christiane Van Noten

    3 jaar geleden
    1)Verbod op reizen! 2) Het zijn de mensen zelf die zo kort op elkaar gaan staan,en niet de afstand van 1,50m respecteren. 3)Vermits onze Politiekers bij de samenstelling van de regering,de verkiezingsuitslag genegeerd hebben,zijn zij de rechtstreekse oorzaak.Zij hebben geen ruggengraad,zijn niet kordaat en correct.En schuiven alle verantwoordelijkheden in de schoenen van anderen. Politie kan niet alles controleren. Geef hen ondersteuning van het leger om alle controles uit te voeren.
  • Nalani Tavernier

    3 jaar geleden
    Hadden ze reizen verboden kreeg iedereen zijn geld terug nu verlies je geld en als je dan toch betaald kan je evengoed vertrekken. Dus de reizigers met de vinger wijzen is makkelijk. De meeste boeken ruim een jaar voordien hun reizen.
  • Ronny Cockuyt

    3 jaar geleden
    Als het nu weer begint te stijgen weten we waarvan het komt, van die schaamteloze reizigers natuurlijk ,ze moeten mij niet komen vertellen dat er tussen die bende die aangekomen zijn gen pak besmetten zitten. En allemaal zeggen ze het zelfde, in onze bubbel,huisje,weg gebleven van andere mensen,maar de meesten willen wel niet gefilmd worden, maar als er ergens gefilmd wordt dat sensationeel is staan ze wel te drummen om voor de camera te komen.
  • Jan Janssens

    3 jaar geleden
    Maak jullie allemaal geen enkele illusie: tegen ten laatste eind deze maand zitten we terug in volledig lockdown, als deze flutregering blijft aan- en afraden en niets durft te verbieden of verplichten.