Het gemeentehuis van Wuustwezel.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Wuustwezel. © Toon Verheijen

Coronacijfers Wuustwezel gaan in tegen de dalende tendens, onderzoek naar mogelijk besmettelijkere variant

WuustwezelDe coronacijfers dalen in Vlaanderen in het algemeen, maar in Wuustwezel lijken ze tegen de nationale tendens in te gaan. Op 28 december waren er 32 besmettingen verspreid over zeven dagen. Op 2 januari waren dat er 53. Microbioloog Herman Goossens sprak in De Tijd over een onderzoek naar een (meer) besmettelijke variant als oorzaak. “Wij zien in elk geval géén rode draad in de stijging van het aantal besmettingen”, zegt burgemeester Dieter Wouters (CD&V).

  1. Maak kennis met het team dat in de noorderkempen uw dieren tegen wolven beschermt: “Met die 9.000 volt proberen ze hooguit één keer in je weide te geraken”
    PREMIUM

    Maak kennis met het team dat in de noorderkem­pen uw dieren tegen wolven beschermt: “Met die 9.000 volt proberen ze hooguit één keer in je weide te geraken”

    Wolvin Emma voelt zich intussen helemaal thuis in de Antwerpse Noorderkempen. Zo goed zelfs, dat de overheid het als een risicogebied beschouwt. Dat betekent dat veehouders (ook niet-professionelen) hier aanspraak kunnen maken op financiële steun voor wolfwerende maatregelen. En daarbij kunnen ze ook rekenen op de hulp van het ‘Wolf Fencing Team Belgium’. Wat dat precies is, hoe ze werken, en - vooral - wat dat kost, ontdekten wij toen we mee wolfwerende afspanningen gingen plaatsen bij Britta (61). Daar kregen we meteen een heel belangrijke tip mee.
    Wuustwezel
  2. Minister Van Tigchelt bezoekt gevangenis Hoogstraten: “Veel respect voor het warme personeel, maar die renovatiekost van 130 miljoen is gewoon niet te verantwoorden”
    PREMIUM

    Minister Van Tigchelt bezoekt gevangenis Hoogstra­ten: “Veel respect voor het warme personeel, maar die renovatie­kost van 130 miljoen is gewoon niet te verantwoor­den”

    Het nieuws van de sluiting van het penitentiair schoolcentrum in Hoogstraten zindert nog altijd na. Dat bleek nog maar eens bij het bezoek van minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) aan de gevangenis zaterdag. Hij kwam er het aanwezige personeel toespreken en sloeg een mea culpa. “De communicatie had beter kunnen en moeten verlopen, maar we kunnen niet anders. Misschien bieden de gebouwen die rond het kasteel staan toch nog toekomstmogelijkheden.” Wij kregen een rondleiding binnen de muren en stonden versteld van de sfeer en uitstraling.
    Hoogstraten