Verdachten van drugsfeestje met fatale afloop blijven in de cel

© Shutterstock

De raadkamer heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van de bewoonster van het appartement aan de Desguinlei in Antwerpen, waar een drugsfeestje twee weken geleden fataal was afgelopen voor een vrouw uit Berchem. Ook de man die de drugs had geleverd, blijft nog een maand in de cel.

Nadia E.H. was op 8 januari van het dak van residentie Hertogenpark vijftien verdiepingen naar beneden getuimeld. Ze was op slag dood. De vrouw had in een appartement op de bovenste verdieping een feestje bijgewoond, waar verdovende middelen gebruikt werden.

“Door het onderzoek is duidelijk geworden dat die dame niet geduwd werd, wat aanvankelijk wel gedacht werd. Ze heeft zichzelf naar beneden gegooid, wellicht in een soort van psychose en onder invloed van drugs”, zegt advocaat Kris Luyckx. Hij treedt voor de bewoonster van het appartement op, die werd aangehouden voor het ter beschikking stellen van een lokaal voor het gebruik van drugs.

Ook de man die de verdovende middelen op het feestje had binnengebracht, werd aangehouden voor het leveren van drugs met de dood tot gevolg. “Hij erkent dat hij drugs aan het slachtoffer heeft gegeven. Verder onderzoek moet nu uitwijzen of er een oorzakelijk verband bestaat tussen haar overlijden en de drugs die ze genomen heeft, of dat er misschien nog andere factoren een rol hebben gespeeld”, zegt advocaat Mounir Souidi.

Beide verdachten gaan niet in beroep tegen de beslissing van de raadkamer en wachten het verdere onderzoek af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen