Archiefbeeld. Leden van studentenclub Reuzegom.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Leden van studentenclub Reuzegom. © VTM

KU Leuven legt Reuzegommers sancties op na nieuw tuchtonderzoek, studenten in beroep

In het dossier rond de dood van Sanda Dia tijdens een studentendoop heeft de KU Leuven in een nieuw tuchtonderzoek sancties opgelegd aan studenten die betrokken waren. Dat zegt de universiteit maandag. Omdat zij beroep hebben aangetekend, geeft de KU Leuven voorlopig geen verdere details vrij. "De huidige tuchtprocedures zijn nog niet afgerond." Dat schrijft De Morgen.

26 reacties

  • Luc Van Ginneken

    3 jaar geleden
    Is het wegsturen van de universiteit niet in tegenspraak met art. 24.3 van de grondwet? Raar eigenlijk, want er zijn veroordeelden die lessen kunnen volgen aan de universiteiten.
  • Pieter De Ruyter

    3 jaar geleden
    Dit hoort voor een volkjury in het hof van asissen. Nu zullen ze enkel een vermanend vingertje krijgen.
  • HUGO Wils

    3 jaar geleden
    Er zijn andere instanties om dit proces te voeren maar niet in de MSM.Rijkeluiskinderen of niet,iederéén heeft recht op een fair proces!Het slachtoffer,hoe erg ook de afloop was,heeft wel op vrijwillige basis deelgenomen aan deze smerige en fatale doop!
  • Paul Boutsen

    3 jaar geleden
    Enige geloofwaardigheid van deze universiteit zou er pas zijn als ze dit direct na het incident gedaan zouden hebben, nu is uit politieke druk dat er iets gebeurd. Totaal ongeloofwaardig en naast de kwestie. Laat het gerecht, voor zover er daar ook geen politieke inmenging zal zijn, zijn werk doen.
  • Walter WOUTERS

    3 jaar geleden
    In beslagname van de rijke ouders hun goederen en dit uitbetalen aan de slachtoffers van de dopen......