©  ISOPIX

Dimitri Van den Bergh mag dit jaar meedoen in de lucratieve Premier League

Goed nieuws voor Dimitri Van den Bergh. De Antwerpenaar is zeker van deelname aan de lucratieve Premier League darts. Iets wat ‘Dancing Dimi’ te danken heeft aan zijn World Matchplay-titel en zijn negende plaats op de PDC-wereldranglijst.

Vincent Van Genechten

De Premier League gaat mogelijk pas na Pasen van start. ‘We willen de Premier League-avonden zo veel mogelijk met publiek spelen”, aldus Matt Porter (PDC), die de oorspronkelijke start (op 4 februari in Cardiff) nu dus al met zo’n twee maanden heeft opgeschoven. “En dat gaat in februari en zelfs in maart nog niet. Daarom starten we dit jaar een stuk later.”

Porter gaf aan dat door alle verschillende locaties waar gespeeld wordt (zeven verschillende landen) het ontzettend moeilijk is om een passend speelschema uit de computer te laten rollen. “Elk land heeft eigen regels en restricties rondom het coronavirus. En die kunnen ook steeds weer veranderen. Daarom kan ik nu nog niet al teveel over het programma zeggen.”

 ©  ISOPIX

Porter vertelde wel dat negen spelers zeker zijn van een plaats in de Premier League: Michael van Gerwen, Peter Wright, Rob Cross, Gerwyn Price, Gary Anderson, Dimitri Van den Bergh, José de Sousa, Nathan Aspinall en titelverdediger Glen Durrant. “De tiende kandidaat hopen we na The Masters (29-31 januari, red.) te kunnen aanwijzen. Het moet iemand zijn die een groot toernooi heeft gewonnen of heeft laten zien dat hij de Premier League aan kan.”

Voor Van den Bergh en Jose de Sousa wordt het hun debuut in de Premier League. ‘Dancing Dimi’ speelde twee jaar geleden al eens mee, maar nog nooit een volledig seizoen. Kim Huybrechts nam zowel in 2015 als 2017 deel aan de competitie die 280.000 euro oplevert aan de winnaar en met een totale prijzenpot van ruim 900.000 euro.

Legende Phil Taylor won de competitie (drie maanden lang wekelijkse wedstrijden) zes keer, Michael van Gerwen tot nu toe vijf keer. De wedstrijden worden uitgezonden op Sky Sports. De finale vindt plaats in de O2 Arena in Londen en wordt naar elf gewonnen sets gespeeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten