Herman Goossens.
Volledig scherm
Herman Goossens. © Photonews

Onrust over virusmutatie die voor uitbraken zorgt in Kempen: “Maar D614G-mutatie werd overal in België waargenomen, al maanden”

In verschillende Kempense gemeenten zijn de voorbije dagen opvallende uitbraken van het coronavirus vastgesteld en er is onrust over de mogelijke mutatie of variant van het virus. Er moet nu verder worden onderzocht of die ook besmettelijker is dan gewoonlijk, zo verklaart microbioloog Herman Goossens bij HLN LIVE.

42 reacties

  • Jan Borloo

    3 jaar geleden
    Zagen ,dat ze in Zaventem bijeen staan . En op het vliegtuig zaten ze nog dichter bij elkaar . Ze mogen en kunnen het van de wet .
  • vicky van den eynde

    3 jaar geleden
    Dominique Wullaert, ik snap niet waar je dat haalt, dat mensen van het rusthuis niet naar het ziekenhuis gaan. Er worden nog steeds mensen vanuit het rusthuis opgenomen in het ziekenhuis! We laten ze niet creperen in het rusthuis hoor! Of gaan we mensen met een gebroken heup gewoon laten liggen in het rusthuis?
  • Linde Segaert

    3 jaar geleden
    Nog steeds mensen die geloven dat het virus gestopt wordt door de grenzen te sluiten. Dit virus verplaatst zich via de lucht... Hoog tijd om de info uit maart van vorig jaar te updaten.
  • Gert Cauwenberg

    3 jaar geleden
    De D614G-mutatie bestaat al sinds februari, en bijna alle besmettingen in België sinds maart hebben deze mutatie. Dit gaat dus niet over een nieuwe mutatie, dit is de mutatie waar we al 10 maanden mee worstelen.
  • Jan Vannuffelen

    3 jaar geleden
    En de paniekzaaierij gaat verder. Dit zal pas stoppen als iedereen met het virus in contact gekomen is. Ik geef Kevin van Goethem gelijk. Stop de coronawaanzin, de dictatuur van de virulogen.