Zaakvoerder riskeert celstraf en beroepsverbod na tweede dodelijk arbeidsongeval

 ©  RAM

Bron: BELGA

Het openbaar ministerie in Turnhout heeft een gevangenisstraf van 3 maanden gevorderd tegen de zaakvoerder van een metaalbedrijf uit Arendonk. Hij riskeert ook een boete van 40.000 euro en een beroepsverbod van 1 jaar.

De zaakvoerder moest voor de rechtbank verantwoorden nadat één van zijn werknemers, een dertiger uit Turnhout, op 14 november 2016 om het leven kwam bij een arbeidsongeval op een werf in Ravels. Het slachtoffer en zijn collega’s waren er een stal aan het bouwen bij een landbouwbedrijf. Tijdens die werken raakte het slachtoffer bedolven onder een betonnen plaat.

Ook in 2014 stierf al een werknemer van het bedrijf bij een arbeidsongeval. Volgens het openbaar ministerie kreeg het bedrijf meerdere schriftelijke waarschuwingen, maar werd niks ondernomen om de veiligheid voor de werknemers te verbeteren.

Voor de bouw van de stal was bovendien geen veiligheidscoördinator aangesteld. Om die reden stond ook de landbouwer mee terecht, net als de zaakvoerder van een betonbedrijf uit Kasterlee dat de voorbereidende werken had uitgevoerd. Zij riskeren beiden een boete van 24.000 euro.

LEES OOK. Dodelijk incident op werf krijgt staartje op rechtbank: “Veiligheidscoördinator kon dit vermijden”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen