Het EMA komt mogelijk maandagavond met een eindoordeel over het coronavaccin van het Amerikaanse bedrijf Moderna.
Volledig scherm
Het EMA komt mogelijk maandagavond met een eindoordeel over het coronavaccin van het Amerikaanse bedrijf Moderna. © REUTERS

Coronavaccin Moderna mogelijk vanavond al goedgekeurd voor heel Europa

 Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) komt mogelijk maandagavond al met een eindoordeel over het coronavaccin van het Amerikaanse bedrijf Moderna. Geneesmiddelenbeoordelingscomité CHMP, een onderdeel van het geneesmiddelenagentschap, bespreekt maandag de veiligheid en werkzaamheid van het vaccin. Dat bevestigt het EMA aan Belga. 

7 reacties

  • Evan De Jongh

    3 jaar geleden
    Er gaat in België volop gevaccineerd worden, eerste de rusthuizen, dan zorgpersoneel, dan essentiële beroepen, dan de atleten die naar de olympische spelen moeten, dan de voetballers en als er nog overschot is dan de rest.
  • Walther Temmerman

    3 jaar geleden
    Joepie, dan kan België binnen 6 maand denken aan beginnen vaccineren.
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    Komt het Russische en China vaccin hier ook op tafel of moeten we enkel kiezen voor VS big pharma?
  • Jan Hendrickx

    3 jaar geleden
    Dat ze het moderna vaccin bij de apotheker brengen ,dan kan in het daar gaan halen en zelf inspuiten ,doe ik nu ook vermits ik stamceldonor ben en mijzelf 2x per dag in mijn onderbuik moet inspuiten
  • Gilbert Geldof

    3 jaar geleden
    "Als het comité maandag nog niet tot een eindoordeel komt, praten de deskundigen woensdag verder" En waarom dinsdag niet? Of is er nieuwjaarsreceptie?