De Britse gezondheidsminister Matt Hancock
Volledig scherm
De Britse gezondheidsminister Matt Hancock © AP

Britse minister maakt zich grote zorgen over Zuid-Afrikaanse variant: “Nog besmettelijker dan Britse variant, niet zeker dat huidige vaccins zullen werken”

De Britse gezondheidsminister Matt Hancock heeft verklaard dat de Zuid-Afrikaanse variant mogelijk een groter risico vormt dan de al zeer besmettelijke Britse variant. Britse wetenschappers zijn niet helemaal zeker dat de huidige vaccins zullen werken bij de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus.

9 reacties

  • Pascal Siongers

    3 jaar geleden
    Zolang ze zich tegen dat virus verzetten zal het steeds erger worden, de bewijzen zijn er toch. Eigenlijk blijven ze wat aanmodderen en doen maar wat, uiteindelijk doet het virus toch wat het wil. Ze krijgen het gewoon niet onder controle.
  • Ludwig Van der Auwera

    3 jaar geleden
    En indien Sputnik V wel eens als enige zou werken tegen de Zuidafrikaanse mutant? Gaan we dan blijven Europees correct blijven denken?Ik herinner me nog de berichten dat men liever de peren liet rot worden dan ze aan de Russen te verkopen.
  • GERARD DE PELECIJN

    3 jaar geleden
    Lawaai maakt trillingen en dat kan iedereen wegjagen!
  • johan fransaert

    3 jaar geleden
    het ziet er naar uit dat dit een virus is die we nooit meer wegkrijgen en net als het griepvirus muteert het dus ieder jaar ga je een ietwat anders virus krijgen en dus gaan die vaccins enkel werken voor een bepaalde stam, ik begin er steeds meer van overtuigd te raken dat die vaccins heel weinig bescherming zullen bieden als dit virus zo snel muteert.
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    GB word gestraft voor de Brexit zo moet er ook nog een opstand komen in Schotland