Frank Vandenbroucke (sp.a).
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Vandenbroucke (sp.a). © Photonews

Onze opinie. Nu we de vaccins in handen hebben, moeten we op z'n minst massaal prikken

Hij ging met het land een weddenschap aan, onze minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a). Als hij zou falen in het naadloos verspreiden en inenten van de vaccins, mochten we op hem schieten - niet letterlijk, natuurlijk. Zijn woorden, in 'De zevende dag'. Hij zei toen ook dat hij niet de man van de lichte beloftes is. Schieten doen we nog niet. Maar de handen rusten wel al op de figuurlijke holster.

55 reacties

  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Niet te snel van stapel lopen, eerst goed kijken of er geen nevenwerkingen zijn
  • Jan Gijsen

    3 jaar geleden
    Niet te snel vaccineren want anders krijgen we een derde torenhoge golf die de ziekenhuizen doet exploderen. Want na vaccinatie volgen versoepelingen en dan is het virus niet meer tegen te houden. Dus best is helemaal niet vaccineren en de huidige verstrengingen nog tot eind 2021 aanhouden. Dan hebben we het virus tenminste onder controle. Laat de andere landen zich eerst maar in de voet schieten met vaccineren. Min VDB heeft dit allang begrepen.
  • jan boden

    3 jaar geleden
    We zullen moeten leren aanvaarden dat onze regering er niets van bakt.
  • Norman Hardy

    3 jaar geleden
    VDB verkiest doordacht te handelen, dat is wijs. Over 100.000 vaccins beschikken en niet weten wat er mee te doen lijkt me allesbehalve doordacht. Dezelfde wirwar van steeds wijzigende maatregelen als ten tijde van M. De Block helpen ons niks vooruit. Niet alleen de economische schade is enorm ook mentaal zijn veel mensen gekraakt. Zonder maatregelen zouden we al een hogere immuniteit bereikt hebben en mits daadkrachtig vaccineren hadden we veel verder gestaan.
  • Joske Zeeuw

    3 jaar geleden
    @Guido Bervoets, volgens jou is het toedienen van een vaccin aan ouderen een goeie manier om te testen of het veilig is? Jawadde. Zelf vind ik dat ze eerst gevaccineerd moeten worden omdat het virus voor hen gevaarlijker is dan voor jongere mensen, niet om ze als proefkonijnen te gebruiken.