Een olieveld in de buurt van Basra in Irak.
Volledig scherm
Een olieveld in de buurt van Basra in Irak. © REUTERS

Olieprijzen onder druk nadat Irak productie verhoogt

EconomieIrak heeft in december zijn olieproductie opgevoerd. Het land dat een voornaam lid is van oliekartel OPEC ging daarmee mogelijk in tegen de afspraken over productiebeperkingen. Dat zet de olieprijzen onder druk. De OPEC+-landen onderhandelen vandaag nog over de productiebeperkingen die voor februari moeten gaan gelden. 

4 reacties

  • Tobias Renders

    3 jaar geleden
    Mensen mensen. De olie wordt aangekocht voor 0,2 euro. Daarboven heb je 0,1euro transport en 1 volledige euro taks... Het ligt aan onze logge overheid. NIET aan de olie landen.
  • MARC POELMAN

    3 jaar geleden
    @Paul Boutsen. Het is Irak dat de productie opgedreven heeft. Niet Iran.
  • Marco brilmans

    3 jaar geleden
    Dit soort berichten zijn een doorn in het oog van de consument. Want bij prijsdaling (met uitzondering op lockdown) voelt de consument niets en een prijsstijging is altijd voelbaar aan de pomp. Ondanks we een half jaar in crisis zitten en bijgevolg de wagen aanzienlijk meer laten staan, is de prijs weer quasi gelijk als tijdens 'normale tijden'. Schande.
  • Paul Boutsen

    3 jaar geleden
    Iran weet heel goed dat de VS nu een softie aan het roer hebben, onder Trump zouden ze nooit herbegonnen zijn nucleaire wapens aan te maken en te sjoemelen met oliequota.