Het Iraanse agentschap voor atoomenergie verspreidde in 2019 deze foto van een vat uranium.
Volledig scherm
Het Iraanse agentschap voor atoomenergie verspreidde in 2019 deze foto van een vat uranium. © AP

Iran verrijkt sinds maandagavond uranium tot 20 procent

BuitenlandIran produceert sinds maandagavond uranium dat tot 20 procent verrijkt is. Dat heeft het hoofd van het Iraanse energieagentschap dinsdag gezegd in een interview met de staatstelevisie. Het gaat om een duidelijke overtreding van het nucleair akkoord dat Teheran in 2015 met enkele grootmachten sloot. 

14 reacties

  • Gaston Miar

    3 jaar geleden
    En als ze klaar zijn, zullen ze toeslaan.
  • Joël Bornbergen

    3 jaar geleden
    Ik hoop dat Europa EINDELIJK gaat inzien dat dit een gigantische tijdverspilling is geweest... Ben benieuwd wat Europa nu gaat doen, ze wilden de 'deal' onderhouden kost wat kost, maar wat nu... Het enige wat de EU zal doen is 'het betreuren van de beslissing van Iran'... Iran wil enkel bommen maken... Trump wist dit en had dus gelijk om er uit te stappen. Als je geen deal kunt maken dat bommen maken VOLLEDIG voorkomt, is elke deal nutteloos, dus was er uitstappen de enige optie voor de VS.
  • patrick mos

    3 jaar geleden
    Iran deed t goed tot de VS zich terug trok van t akkoord....
  • Jan Peeters

    3 jaar geleden
    Iran heeft nooit ambities gehad om nuclaire wapens te ontwikkelen. Ondertussen heeft Israël honderden kernkoppen waarbij ze het Midden Oosten volledig kunnen vernietigen. Eigenlijk zou Iran als nuclaire macht voor meer vrede en stabiliteit zorgen in het Midden Oosten aangezien Israël, VS en Saudi Arabia minder schrik zouden hebben om rechtstreeks Iran aan te vallen en een conventionele oorlog te starten. Israël aast nu al jaren voor een oorlog tussen VS en Iran.
  • Paul Boutsen

    3 jaar geleden
    Moest de VS terug atoomwapens bouwen en Trump is nog aan de macht, het kot zou te klein zijn in de Belgische pers, als Iran dat doet en wetende dat deze wapens niet zijn op af te schrikken maar om effectief te gebruiken, is dit slechts een rimpeltje op het water. Iran weet dat er nu een softie met Biden komt, onder Trump hadden ze dit nooit gedurfd. Of waar we naartoe gaan met slechte heelmeesters, iets waar we als Belgen heel veel ervaring mee hebben.