Brandstichter (32) krijgt jaar met uitstel

Een 32-jarige man uit Heusden-Zolder heeft vrijdag in Hasselt een jaar met uitstel gekregen voor het vernielen van een wagen en voor brandstichting.

geho

Op 26 augustus 2012 sloeg de man een eerste keer tilt. Hij vernielde een wagen van zijn oom nadat deze ruzie had gekregen bij zijn oma bij wie hij inwoont en voor wie hij alles doet.

In september 2013 stichtte de dertiger, die met psychologische problemen kampt, brand in de woning van zijn grootmoeder. De man vertoonde bijzonder vreemd gedrag, want hij haalde de honden nog naar buiten en ging vervolgens binnen op zijn bed liggen. “Ik was het beu.” De averij bleef grotendeels beperkt tot rookschade. Zijn grootmoeder was op dat moment niet thuis.

De rechter legde de man op om zijn trajectbegeleiding te blijven volgen, net als een behandeling voor zijn persoonlijkheidsproblematiek, dat hij voor zijn financiën een beroep blijft doen op het OCMW en zo lang mogelijk bij zijn grootmoeder moet blijven wonen. Aan verzekeraar KBC, die opdraaide voor de brandschade, is de dader 19.274 euro verschuldigd. De gerechtskosten van 1.575 euro zijn eveneens voor hem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer