“Indringende geur boven Oostakkerdorp”: politie doekt cannabisplantage op

 © FVV 

Gent -

In Oostakker op het Dorsplein heeft de federale politie dinsdagochtend een cannabisplantage ontdekt in een leegstaand pand. Samen met de civiele bescherming waren ze lange tijd in de weer om honderden planten voor de deur te vernietigen.

Simon Dekaezemaker

Rond 5 uur 30 ’s ochtends viel de federale politie binnen in het pand aan de Dorpsplein in Oostakker, enkele huizen naast het politiekantoor. Daarin troffen de aanwezige agenten een cannabisplantage aan boven een voormalig Aziatisch restaurant. De plantage was honderden planten groot en samen met de civiele bescherming was de federale politie lange tijd druk in de weer om de plantage op te doeken. De planten werden in bakken naar buiten gebracht en opvallend was dat ze daar ter plaatse vernietigd werden. Eén voor één werden ze door een verhakselaar gehaald.

De brandweer van Gent kwam ook even ter plaatse. “Om nazicht te doen en verlichting te plaatsen”, zegt brandweerwoordvoerder Björn Bryon. Het pand stond lange tijd leeg en daardoor keken buurtbewoners verbaasd op toen de politie dinsdag binnenviel in het pand. “Ik heb er nooit iets verdacht gezien. Het was een vreemd zicht vanmorgen om ze één voor één die planten naar buiten te zien halen. Daardoor hangt een indringende geur boven het plein”, zegt een buurtbewoonster. Het parket van Oost-Vlaanderen en de federale politie konden dinsdag geen extra duiding geven bij de actie.

 ©  FVV

 ©  FVV

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen