Marc Van Ranst kritisch voor Antwerp en Vercauteren, club countert

Antwerp stelde dinsdagmiddag nieuwe trainer Frank Vercauteren voor. Maar dat viel niet in goede aarde bij de bekendste viroloog van het land.

yala, vtvn, dige

“Meneer Vercauteren verbleef meer dan 48 uur in Rusland”, aldus Marc Van Ranst. “Rusland is een rode zone. Een quarantaine van zeven dagen, met testing op dag 1 en dag 7 is verplicht, ook voor trainers. Naar het werk gaan op dag 2 is geen goed signaal naar onze bevolking, Antwerp.”

Antwerp: “In overleg met Pro League”

De club diende Van Ranst snel van antwoord. “Dhr Vercauteren is op 2/1 negatief getest en heeft een zakelijke reis gemaakt naar België. Vanochtend was er onmiddellijk overleg met het medisch team van de Pro League. Onze coach is vandaag enkel en alleen op de club voor bloedafname, een nieuwe Covid-test en een online persconferentie met volledige inachtname van social distancing. Hij verblijft verder tot nader orde in quarantaine. Alles gebeurt in volledig overleg met de Pro League.”

Van Ranst reageerde op zijn beurt door te stellen dat hij van de Pro League geen bevestiging kreeg toen hij contact opnam, maar de Pro League laat nu aan onze redactie weten dat het zich aansluit bij de reactie van Antwerp.

LEES OOK: Vercauteren voorgesteld bij Antwerp: “Ik bouw hier verder met eigen accenten”