Direct naar artikelinhoud
Belgisch voetbal

Antwerp-trainer Vercauteren ging niet meteen in quarantaine na terugkeer uit Rusland: ‘Slecht signaal’

Frank Vercauteren arriveerde deze morgen aan de Bosuil.Beeld Photo news

Frank Vercauteren, de kersverse coach van Antwerp, ging niet in quarantaine nadat hij gisteren per privéjet uit Rusland ingevlogen werd. Hij werd vandaag al gesignaleerd op de Bosuil. Volgens viroloog Marc Van Ranst geen goed signaal naar de bevolking toe. ‘Een quarantaine van zeven dagen is verplicht, ook voor trainers.’

Vercauteren werd vanochtend afgezet aan de Bosuil en later vandaag gaf hij zijn eerste persconferentie. Dat gaat tegen de coronamaatregelen in, verduidelijkt ook Marc Van Ranst op Twitter. “Meneer Vercauteren verbleef meer dan 48 uur in Rusland. Rusland is een rode zone. Een quarantaine van zeven dagen, met testing op dag 1 en dag 7 is verplicht, ook voor trainers. Naar het werk gaan op dag twee is geen goed signaal naar onze bevolking, Antwerp.”

Twitter bericht wordt geladen...

Op het online persmoment stelde Vercauteren dat hij zaterdag in Rusland een negatieve test ondergaan heeft. “Vandaag werd ik opnieuw getest, we zullen voldoen aan de noden van de verschillende organisaties.” Indien Vercauteren de training niet mag leiden, zal het assistent Rudi Cossey zijn die op het oefenveld zal staan. 

Als antwoord op de tweet van Van Ranst stelde Antwerp dat Vercauteren verder tot nader order in quarantaine verblijft en dat alles in volledig overleg met de Pro League is. “Vercauteren is op 2/12 negatief getest en heeft een zakelijke reis gemaakt naar België en vanochtend was er onmiddellijk overleg met het medisch team van de Pro League. Vercauteren is vandaag enkel en alleen op de club voor een bloedafname, een nieuwe Covid-test en de  online persconferentie die volledig volgens de regels van social distancing verlopen is.”