Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. © Photo News

“Tijdens het weekend vaccineren wordt niet evident”: vaccinatiecampagne volgende week versneld, personeel rusthuizen krijgt vaccin eerder

Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) heeft in de Kamercommissie Volksgezondheid gezegd dat er vanaf volgende week een versnelling in de Belgische vaccinatiestrategie zal komen. Deze week komt de taskforce daarover samen, vrijdag wil Vandenbroucke de nieuwe aanpak voorstellen in het parlement. Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) bevestigt ondertussen dat het personeel in woonzorgcentra sneller gevaccineerd zal kunnen worden dan gepland. Tijdens het weekend vaccineren is technisch mogelijk. “Maar dat wordt niet evident”, liet Dirk Dewolf als administrateur-generaal van het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid weten. 

192 reacties

  • Franky Brandt

    3 jaar geleden
    Ze kunnen niet volgen met de injecties op de leveringen die ze nu krijgen van pfizer en binnenkort komt Moderna en Oxford er bij, ik ben zeker dat er veel dokters en verplegers op rust zijn die maar al te graag zouden bijspringen om het sneller te laten verlopen.
  • phil smedts

    3 jaar geleden
    Gooi een hoop van die dikbetaalde ministers van volksgezondheid buiten, dan moeten ze niet eerst eindeloos kibbelen over hoe en waar het moet gebeuren, en sparen we ineens ook wat miljoenen uit aan nutteloze dure ministerlonen.
  • Peter Nols

    3 jaar geleden
    Neen zondags wordt er niet ingeënt want dan moet die katholieke bende van Beke naar de mis.
  • jan boden

    3 jaar geleden
    Het lukt tijdens de week nog niet want zou het dan in 't weekend wel marcheren ?
  • Gaston Govaerts

    3 jaar geleden
    En waarom zou dat een probleem zijn? Personeel opvorderen is toch geen uitzondering. Dat doen ze voor de treinen ook.