Kandidaat-kopers namen duidelijk minder risico om naast hun 'droomhuis' te grijpen post-lockdown, dus boden ze gemiddeld wat hoger dan voordien.
Volledig scherm
Kandidaat-kopers namen duidelijk minder risico om naast hun 'droomhuis' te grijpen post-lockdown, dus boden ze gemiddeld wat hoger dan voordien. © BELGA

Vaker direct een hoger bod: Vlaamse huizenprijzen in 2020 het sterkst gestegen in 15 jaar

De verkoopprijzen voor huizen in Vlaanderen zijn in 2020 met 5,93 procent gestegen, dat is de grootste stijging sinds 2006. Dat blijkt uit de jaarlijkse barometer van makelaarsgroep ERA. Ook de appartementen zagen een grote prijsstijging, in het bijzonder in de kustgemeenten.

16 reacties

  • Paul Philippaerts

    3 jaar geleden
    Kijk dan eens op biddit. Zeker in Wallonië vooral huizen die gerenoveerd moeten worden kosten maar een habbekrats. Wacht nog maar even, als morgen de staatskas nog wat meer geplunderd wordt door de mensen die bedrogen zijn met de niet meer teruglopende teller. De vlaamse regering wist welke haar bevoegdheid is. De Arco coöperanten die in de kou blijven na zware beloftes. Alsdan zullen de huren gaan belast worden op het werkelijk inkomen. Dat zal de zaak veranderen.
  • karel daneels

    3 jaar geleden
    zelf verkopen bespaart u tot 5% commissie op 300.000 euro scheelt dit wel een slok op de borrel en als je kijkt wat er allemaal te koop staat zal er niet per direct meer geboden worden ook de ligging speelt een grote rol maar de grote vastgoed makelaars moeten natuurlijk vette winst kunnen maken.
  • Dick De Zeure

    3 jaar geleden
    De meerwaarde die uw huis na 50 jaar opbrengt zul je goed kunnen gebruiken om het rusthuis te betalen. Nogal logisch dat 50 jaar geleden de huizenprijzen zoveel lager waren, als eenvoudige werkman had je toen ook maar een zeer bescheiden loon. Je moet alles in de juiste tijdsgeest plaatsen en niet alleen naar het nu kijken.
  • wim rooyakkers

    3 jaar geleden
    Goedkoper zullen ze niet meer worden.
  • Eric Berckmans

    3 jaar geleden
    Er zullen er de komende jaren nog veel terug te koop komen ,wegens het niet meer kunnen afbetalen .