Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Coronavirus muteert volop: hoe gevaarlijk is dat? En wat betekent dat voor onze vaccinatiestrategie?

Het coronavirus muteert pijlsnel. Dat resulteerde al in een Britse variant, een Zuid-Afrikaanse variant en wellicht nog tientallen andere die onder de radar blijven. En dat is heel normaal. Virusmutatie is een loterij. Maar hoe duiken die varianten plots op? En wat betekent dat voor onze vaccinatiestrategie? Uw vragen beantwoord. 

26 reacties

  • marc mortier

    3 jaar geleden
    Sinds maanden weet iedereen dat de vaccins op komst zijn . De diverse regeringen hebben niets voorbereid , dat is nu bewezen . Ze waren niet in staat mondmaskers te bestellen ik vrees dat ze niet in staat zijn om de het toedienen van de vaccins te organiseren met als gevolg stervende mensen en overbevolkte en overwerkte hospitalen door en onvoorbereide derde golf die er hopelijk nooit zal komen .
  • guido verlinden

    3 jaar geleden
    Deze regering is met alles voorzichtig,zelfs met hun werk !!
  • Rudi De Man

    3 jaar geleden
    Werken het Pfizer, Moderna en AZ vaccin ook tegen de gemuteerde Corona virussen... Indien niet kan de regering zeggen dat ze voorzichtig zijn met vaccineren tot er een nieuw vaccin beschikbaar is tegen de mutaties...
  • David Hermans

    3 jaar geleden
    Helemaal gelijk Gertie Daerden, dat is ook gewoon de reden dat risicopatiënten risicopatiënten zijn, omdat hun immuunsysteem zwakker is.
  • Sonia Van Cauwenbergh

    3 jaar geleden
    De oplossing. Neem gerust nog een maandje of 2 de tijd om te bespreken hoe we gaan vaccineren.