“Eindelijk tijd voor een reisje?” Ryanair pakt uit met geniale Obama-reclame

Obama die het Witte Huis moet verlaten en een flamboyante Trump die z’n plaats inneemt. Dat is koren op de molen voor de gewiekste reclamejongens van vliegmaatschappij Ryanair. De Ieren hebben een reeks hilarische advertenties met de Amerikaanse toppolitici gelanceerd om hun goedkope tickets aan de man te brengen.

jfs

Eindelijk tijd voor een reisje?’, ‘Zei er iemand Mannen-weekend?’ Het afzwaaien van Barack Obama en zijn vice-president Joe Biden is het gedroomde thema voor Ryanair om zich eens goed te laten gaan. En toegegeven, je moet toch al over stalen kaken beschikken om niet op z’n minst eens te glimlachen om de spitsvondige advertenties.

De Ieren steken trouwens ook maar wat graag de draak met de nieuwe ‘Commander in Cheap’ Donald Trump. ‘Dit is géén fake nieuws!’, prijzen de reclamejongens hun kaartjes aan 9,99 euro aan. En ook Hillary Clinton krijgt er nog eens van langs: “Intussen in de Algarve...”

Niet eerste keer

De lowocostmaatschappijen hebben er stilaan een handje van weg om mediatieke gebeurtenissen snel

om te buigen in komische publiciteitscampagnes op hun sociale media. In september vorig jaar pakte Norwegian nog met een leuke advertentie uit waarmee ze inspeelden op de breuk tussen Hollywood-koppel Angelina Jolie en Brad Pitt. “Brad is single”, blokletterde de Noren toen, “Enkel reisje naar Los Angeles aan slechts 196 euro”.

Tot slot, nog een klein, pittig detail: als Barack Obama, Donald Trump en Hillary Clinton beslissen om naar Ierland te vliegen, dan zal dat niét met een vliegtuig van Ryanair zijn. De lowcostmaatschappij beschikt vooralsnog niet over lange afstandstoestellen en vliegt dus niet rechtstreeks van en naar de Verenigde Staten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer