Een mogelijke patiënt met Covid-19 wordt in een ambulance geladen in LA County.
Volledig scherm
Een mogelijke patiënt met Covid-19 wordt in een ambulance geladen in LA County. © AFP

Ambulanciers in LA gevraagd om geen patiënten meer te vervoeren met weinig kans op overleven

Los Angeles County, met bijna tien miljoen inwoners de grootste county van de VS, wordt al wekenlang enorm zwaar getroffen door Covid-19. De ziekenhuizen liggen zo overvol, dat ambulanciers nu de richtlijn hebben gekregen om geen patiënten meer binnen te brengen die weinig kans maken om te overleven. De patiënten die toch overgebracht worden, moeten vaak urenlang wachten tot er een bed voor hen beschikbaar is.

6 reacties

  • frans Vullings

    3 jaar geleden
    kan iemand mij verklaren waarom covid19 patiënten overal in de wereld voorrang krijgen zodat reguliere patiënten moeten wachten. ik heb al uitgezocht of zij meer betalen dan een ander maar dat is niet aan de orde
  • jos meurrens

    3 jaar geleden
    Ja, het is ver gekomen, dat doen ze "soms " met een hond ook. Ieder mens heeft een kans op overleven, en zij die dat verhinderen moeten strafbaar zijn.Zo zien we weer eens wat een mensenleven de dag van vandaag nog waard is.
  • Charity Swinnen

    3 jaar geleden
    Is hard, maar het enige juiste. Dat zou men hier ook beter doen, maar ja, hier heeft de regering gekozen voor de corona patiënten, de rest wordt aan zijn lot overgelaten. Met alle gevolgen vandien, maar ja, we hebben dan toch enkele +100jarigen gered.
  • Filip De Smedt

    3 jaar geleden
    Dat ze trump daar eens een dagje mee laten draaien. Dan zal hij weten wat zíjn " gebrabbel " teweeg brengt.
  • Tommy Andres

    3 jaar geleden
    Vele van deze mensen beweren nog steeds dat COVID-19 verzonnen is. Kan je daar dan medelijden met hebben? NEE