De 96-jarige Jos Hermans was de eerste die een vaccin kreeg in ons land
Volledig scherm
PREMIUM
De 96-jarige Jos Hermans was de eerste die een vaccin kreeg in ons land © Photo News

Open brieven aan minister Vandenbroucke: “Vaccineer eerst het ziekenpersoneel en dan pas de bewoners van woonzorgcentra”

Het zijn de zorgverleners en niét de bewoners van de woonzorgcentra die als eerste gevaccineerd moeten worden. Dat vinden enkele artsen, die erop wijzen dat het net de zorgverleners zijn die kwetsbare patiënten besmetten. “De ziekenhuizen worden broedplaatsen voor corona-infecties”, klinkt het. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) is niet van plan iets aan zijn vaccinatiestrategie te veranderen.

12 reacties

  • Jozef Vermeulen

    3 jaar geleden
    Geeft de regering hier niet mee toe dat de ziekenhuizen vooral vol liggen met rusthuisbewoners? Zij komen niet eens buiten, dus waarom Horeca en winkels sluiten?
  • Gevaert Jan

    3 jaar geleden
    Het meest logische is de mensen die er aan sterven als eerste te vaccineren. Dus leeftijd eerst ervan uitgaan dat statistisch de zorgverstrekkers veel jonger zijn en niet zoveel last hebben van het virus. Maar ja hoe meer vaccins er voorradig zijn hoe minder keuzes er moeten genomen worden !
  • Patrick Moorthamer

    3 jaar geleden
    Eerst de oudere want daar zit de oversterfte en dan verzorgende is toch logisch!?
  • Rudy Steyleman

    3 jaar geleden
    Er zijn weer enkele dokters die in de media willen komen met kritiek. Deze regering laat geen steken vallen. Bij de beste van Europa. Goed bezig Vandenbroucke. Eindelijk een capabele minister. Een opluchting.
  • Claude Rens

    3 jaar geleden
    Behandel iedereen van een rustoord tegelijkertijd ( zorgkundigen, bewoners en andere personeelsleden die rechtstreeks in contact komen).