AFP
Volledig scherm
© AFP

Meer dan 170 Amerikaanse bedrijfsleiders dringen bij Congres aan op snelle goedkeuring van verkiezingsuitslag

Meer dan 170 Amerikaanse bedrijfsleiders roepen het Amerikaans Congres op om de uitslag van de presidentsverkiezingen te certificeren zonder verder uitstel. Zaterdag kondigden immers elf Republikeinse senatoren aan dat ze zich daar woensdag tijdens de stemming tegen zullen verzetten. Daarmee kunnen ze de bevestiging van Joe Bidens overwinning niet verhinderen, maar wel vertragen.

5 reacties

  • Marianne wauman

    3 maanden geleden
    Hoe Trump met al die aanklachten nog kan gaan voor het presidentschap is voor mij een raadsel, bij ons in Europa zou dit niet pakken en zou geweerd worden als politieker. Maar ja, Amerika, die met de grootste mond wint, is een Amerkaan dan zou lomp om er met zijn twee voeten in te trappen.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    20/01 komt dichterbij !
  • Joan Lute

    3 jaar geleden
    Het is de republikeinen er alleen maar om te doen onrust bij de bevolking te zaaien in de hoop dat ze alsnog via militaire staatsgreep de macht zullen grijpen. Sinds Trump verkozen was hebben de republikeinen heel het imago en aanzien van de VS op zeep geholpen met antipolitiek en een beleid dat alleen gebaseerd was op zelfverheerlijking. Het feit dat de chinese markt almaar grotere voorsprong boekt komt door het wereldwijd afgenomen vertrouwen in de VS als handelspartner en bondgenoot.
  • André Gijbels

    3 jaar geleden
    De poppenkast is nog niet voorbij,
  • Nancy Brebels

    3 jaar geleden
    Ben altijd trump fan geweest maar nu mag hij er mee gaan stoppen, hij heeft momenteel alleen nog schrik om vervolgd te worden