Groen-vicepremier Petra De Sutter.
Volledig scherm
Groen-vicepremier Petra De Sutter. © BELGA

De Sutter: “Pfizer-vaccin inschakelen bij ouderen is de juiste keuze van regering”

De federale regering blijft erbij dat de keuze om de bewoners van woonzorgcentra eerst te vaccineren tegen het coronavirus de juiste is. Dat zei Groen-vicepremier Petra De Sutter in Terzake. Onder meer de specifieke kenmerken van het Pfizer/BioNTech-vaccin verantwoorden die beslissing, klonk het.

23 reacties

  • raf stevens

    3 jaar geleden
    We hebben er nog een expert(e) bij. Schuif maar bij met de rest van de talloze specialisten die ons horendoel maken.
  • Etienne Hermans

    3 jaar geleden
    De ouderen eerst doen is gewoon een linkse keuze: we laten niemand achter, de zwakkeren vergeten we niet en iedereen moet maar solidair wachten. Dit is echter tegen alle ratio in van de natuur, waar de sterkste en meest actieve primeert. Wie betaalt die rusthuizen: de actieven ! Is dat geen blijk van respect dan ? Met die groep wachten betekent meer zieken en doden en faillissementen => geen geld meer voor wzc's. Ik ben zelf nb 65+ gepensioneerd.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Het probleem is dat ze niet weten of het vaccin goed werkt, ze vrezen dat na toedienen van het vaccin de mensen nog altijd het virus kunnen doorgeven aan anderen indien ze ergens besmet raken. Dus in vermoed dat de huidige maatregelen nog een tijdje zullen duren, tot iedereen van nature antistoffen heeft opgebouwd en dan is het volgende virus in aantocht.
  • Hubert Vanmechelen

    3 jaar geleden
    Alle keuzes zijn de juiste als je deel uitmaakt v/d regering. Of de bevolking dit ook zo ziet is een andere zaak. Maar wat maakt het uit, burgertje heeft niks in de pap te brokken hé !
  • Ludwig Van der Auwera

    3 jaar geleden
    Te weinig vaccins door getalm van Europa om andere vaccins te erkennen die buiten de EU al erkend zijn.Laat Chinese en Russische vaccins afkomen om meer en sneller te vaccineren.Zowel de economie als de mensen zijn de lockdown spuugzat.