Een arbeider aan het werk in een fabriek van de bandenprtoducent.
Volledig scherm
Een arbeider aan het werk in een fabriek van de bandenprtoducent. © AFP

Michelin gaat tot 2.300 banen schrappen in Frankrijk

EconomieDe Franse bandenproducent Michelin gaat in de komende drie jaar tot 2.300 van de 21.000 banen schrappen in Frankrijk, zonder over te gaan tot gedwongen ontslagen. De ingreep kadert in een herstructureringsplan waarmee het bedrijf simpeler en competitiever hoopt te worden.

3 reacties

  • Anoniem

    3 jaar geleden
    De auto industrie is ingestort het laatste jaar ,deels door minder verkoop ,anderzijds door de E wagen manie(mensen kopen niks meer en blijven met hun wagen verder rijden)dus is het een logisch gevolg als er geen vraag is dat de productie bij banden ook stagneert .De E waan heeft intussen een dikke 400000 banen gekost,autoindustrie ,toeleverings bedrijven en de schatting is dat het nog oploopt tot 1.2 miljoen minder banen.Denk eraan werklozen verkoop je ook geen wagens meer.
  • Wim Eggermont

    3 jaar geleden
    De multinationals gaan er weer aan beginnen onder de norm van copetiviteit,de globalisatie is de oorzaak van veel ellende!!
  • Louis Heyens

    3 jaar geleden
    interessant zou het zijn moest er ook te lezen staan of Michelin ergens (in een lagelonenland onder het mom van een andere naam) de banen die hier "door natuurlijk verloop en via vrijwillige vertrekregelingen verdwijnen" daar ingevuld heeft. En of een beetje van de extra winsten die verworven worden enkel voor de bazen of ook voor de werknemers zullen zijn