Archiefbeeld van de Halse politierechtbank.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de Halse politierechtbank. © Mozkito

Chauffeur krijgt celstraf en zesde (!) levenslang rijverbod: “Deze man kunnen we niet meer helpen”

HalleEen 46-jarige man die voor de zoveelste keer betrapt werd toen hij rondreed tijdens een levenslang rijverbod is in beroep veroordeeld tot een celstraf van drie jaar. H. liep de voorbije tien jaar liefst 55 veroordelingen op.

  1. Oud Kasteel doet de kaatssport herleven in Halle: “Ooit waren hier meer dan twintig ploegen, nu interesseert het nog amper iemand”
    PREMIUM

    Oud Kasteel doet de kaatssport herleven in Halle: “Ooit waren hier meer dan twintig ploegen, nu interes­seert het nog amper iemand”

    Het lijkt lang geleden, maar ooit was kaatsen veruit de populairste sport in Halle. Jaar na jaar nam de interesse af en in 2021 hield Amis Réunis Buizingen het als laatste Halse kaatsclub voor bekeken. Sindsdien bleef het akelig stil op de kaatsterreinen in Buizingen, Essenbeek of in de Biezeweide. Maar daar komt verandering in, want komende zondag wordt er na meer dan tien jaar opnieuw gekaatst in het Warandepark in Essenbeek: “We doen dit puur voor het plezier, maar we willen wel elke wedstrijd winnen.” Wij haalden onze lederen handschoen uit de kast en trokken naar Essenbeek.
    Halle
  2. Schepen van Mobiliteit Bram Vandenbroecke (Groen) reageert op uw suggesties voor een betere mobiliteit in Halle: “Vroeger was het echt niet overal beter”
    PREMIUM

    Schepen van Mobiliteit Bram Vanden­broec­ke (Groen) reageert op uw suggesties voor een betere mobiliteit in Halle: “Vroeger was het echt niet overal beter”

    Wie wel eens met de wagen door Halle rijdt, weet dat je op sommige plaatsen geduld moet oefenen. Veel geduld. Daarom vroegen we uw mening. Op de vraag ‘Wat kan er beter aan het mobiliteitsplan in Halle?’ kregen we enorm veel reacties. Wij trokken met de vaakst voorkomende suggesties naar schepen van Mobiliteit Bram Vandenbroecke (Groen): “Ik ben verbaasd dat één van de grootste probleempunten niet één keer benoemd werd.”
    Halle