(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © ANP XTRA

Vakbond ziet wel marge voor meer loon: “Koopkracht verhogen in tijdens van crisis is net cruciaal”

Vakbond ACV Puls vindt dat er goede redenen zijn om wel meer loon te geven aan werknemers. Werkgeversfederatie VBO liet gisteren verstaan geen ruimte te zien voor hogere lonen in de huidige economische context. Binnenkort start het tweejaarlijks overleg over de loon- en arbeidsvoorwaarden.

11 reacties

  • Vital Verstraten

    3 jaar geleden
    Gaan we ook een norm zetten wat een bedrijf mag verdienen zoals voor de werkmensen. Wanneer heeft deze communistische aanpak door de Roverheid ergens gewerkt. Ik dacht dat wij leefden in een vrije markt economie. Het probleem zit niet bij het verdienen, het probleem zit bij de overheid die haar nek nooit vol krijgt, VEEL te groot en leeft BOVEN haar stand. Graag een kleinere efficiënte overheid, Dat is wat de burger vraagt, net zoals die 750 parlementairen er SERIEUS over is
  • Jennifer Peeters

    3 jaar geleden
    Iedereen mag langs de kassa passeren. Maar hoe zit het met de gepensioneerden? Wij moeten voor iedereen maar meebetalen. Alles wordt duurder. En wat krijgen wij? Niks. Zelfs CM wordt duurder. Maar ja, iemand moet toch de gratis pampers en geboortepremies betalen hé. Wat heeft dat met ziekte te maken?
  • Ronny Toch

    3 jaar geleden
    Al het gratis geprint geld zal de inflatie spectaculair doen toenemen en de lonen zullen de prijsstijging niet meer kunnen bijhouden en let op dat is juist de bedoeling !!
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Geweldig ,net 2021 en wat is er gebeurd,gepensioneerden ca drie euro minder pensioen , zijn ze over loonsverhoging bezig en de gepensioneerden worden alweer gepluimd, ho-gere belastingschalen.Het is al niet genoeg dat we sinds Dehaene niet minder dan 6 indexsprongen hebben moeten slikken, vrij vertaald is dit ,goed voor 60 a 100€ per min-der pensioen per maand vandaag.Moet maar eens stilaan stoppen gepensioneerden te bestelen ,macht echt stoppen.
  • Johny vanderlinden

    3 jaar geleden
    Een verhoging van de vakbondspremie is in aankomst, hou het in de gaten.