Organisator stilgelegd seksfeestje eist 6.150 euro schadevergoeding van de politie

David Manzheley, de organisator van het seksfeestje voor homo’s waarop ook een Hongaars Europarlementslid van de partij van premier Orban aanwezig was 

De organisator van het veelbesproken seksfeestje in Brussel, waarop ook het Hongaars Europarlementslid Jozsef Szayer aanwezig was, eist een grote schadevergoeding van de Brusselse politie. “Ze zijn als gestapo en nazi’s mijn appartement binnengevallen en hebben gevochten met mijn naakte gasten. We werden ook uitgescholden voor vuile homo’s. Bovendien hebben ze schade aangericht. Er zijn krassen in de muur, de lattenbodem van het bed is vernield en ook de sofa is kapot, net als het slot van de deur”, zegt organisator David Manzheley. Hij eist een totaalsom van 6150 euro van de agenten.

Het omstreden feestje werd op 27 november, in volle lockdown stilgelegd door de politie, na klachten van de buren. Op het appartement bevonden zich zo’n twintig naakte mannen, verschillende onder hen hadden seks. Onder de aanwezigen ook Jozsef Szayer, Hongaars europarlementslid voor de partij Fidesz van premier Orban, een partij die niet meteen bekend staat om haar tolerante standpunten omtrent homo’s. Szayer probeerde nog langs de regenpijp te vluchten maar werd gevat. In zijn rugzak vond de politie drugs. Nadat de zaak de pers gehaald had, trad Szayer overigens af.

Manzheley die een zware boete riskeert voor het organiseren van feesten tijdens de lockdown, heeft zelf eerder een klacht ingediend voor homofoob gedrag vanwege de Brusselse agenten. Die zaak is in onderzoek.(cds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen