Getty Images for Hulu
Volledig scherm
© Getty Images for Hulu

Obama: “Geweld aan Capitool was schande, maar geen verrassing” - Clinton: “Dit was binnenlands terrorisme”

Oud-president Barack Obama vindt dat Donald Trump medeverantwoordelijk is voor de gewelduitbarsting bij het Capitool. Volgens Obama heeft zijn opvolger de mensen ertoe aangezet. In een verklaring wijst Obama daarbij op de ongefundeerde leugens door Trump over de uitslag van de presidentsverkiezingen. Trumps voormalige tegenstander Hillary Clinton noemt de bestormers van het Capitool “binnenlandse terroristen”.

33 reacties

  • Antonio Vivaldi

    3 jaar geleden
    Amerika is verworden tot een bananenrepubliek en dat is een gevaar voor de Wereld.
  • Gilles Standaert

    3 jaar geleden
    glenn wouters de laagste werkloosheidsgraad ooit onder zwarten en latino's tot vlak voor corona, een doorn in het oog van democraten die minderheden enkel graag belangrijk doen voelen als er verkiezingen zijn, daarna worden die terug bij het grof huisvuil gezet.
  • glenn wouters

    3 jaar geleden
    En steeds maar herhalen dat Trump geen buitenlandse oorlog begonnen is. is dat dan zijn grootste verwezenlijking... het lijkt erop want verder heeft hij weinig heil gebracht. Economisch en op klimaatvlak. En hij hoeft geen oorlog in het buitenland te beginnen, hij heeft het land op de rand van een burgeroorlog gebracht.
  • Lisette Theunis

    3 jaar geleden
    Jacques Eerten- Lybië is geen conflict meer , maar een verschrikkelijke misdadadige burgeroorlog. Lybië was één van de weinige landen in de wereld zonder schulden en met de beste voorzieningen voor zijn bevolking. De burgeroorlog kwam er onder Hillary Clinton tot stand, waardoor er een mega- mensenhandel met vluchtelingenstromen naar het Westen ontstond, met duizenden drenkelingen tot gevolg. Nadien kreeg het Westen heel wat terroristiche aanslagen te verwerken..
  • Christiaan GOETHALS

    3 jaar geleden
    Dat Obama nu content is zal wel zijn., hij heeft nooit zijn plannen kunnen uitwerken als president, alles werd dan ook afgekeurd. En zoals Jacques zegt, Obama is nooit een oorlog begonnen maar heeft er veel geërfd.