De Franse premier Jean Castex
Volledig scherm
De Franse premier Jean Castex © REUTERS

Frankrijk weert personenvervoer uit Verenigd Koninkrijk - Experten werken aan Plan C als "Britse variant zich bij ons zou verspreiden”

De coronacijfers blijven in ons land dalen, er zijn gemiddeld 1.620 nieuwe besmettingen en 130 hospitalisaties per dag. Toch zal dat hoogstwaarschijnlijk niet genoeg zijn voor versoepelingen. Morgen vindt een nieuwe vergadering van het Overlegcomité plaats, waarbij ook de regio’s mee aanschuiven. Herlees hier alle ontwikkelingen over het coronavirus van donderdag 7 januari.

29 reacties

  • Junior Jansen

    3 jaar geleden
    Ik vind het zeer goed dat de coronacijfers nog steeds aan het dalen zijn, want ik ken mensen die door corona in het ziekenhuis hebben gelegen. Dit is iets dat niemand wil hebben. Ik vind het wel jammer dat de versoepelingen nog niet verminderd worden, omdat we nog steeds gewoon thuis zitten en veel vrienden en familie niet kunnen zien.
  • Junior Jansen

    3 jaar geleden
    We kunnen ook blij zijn dat het vaccine is goed gekeurd door het Europees Geneesmiddelenagentschap zodat er uiteindelijk misschien wel versoepelingen zijn. Ze hebben al iemand ingeënt met het vaccin. Ze zijn ook van plan om de dokters in ziekenhuizen het vaccin te geven. Ik vind het wel jammer dat ze het vaccin maar hebben kunnen kopen voor 20% van Europa. Hopelijk is het virus snel weg
  • Ilse Vanlommel

    3 jaar geleden
    700 toegediende vaccinatiedosissen?voor eigen bevolking?Met een vaccin dat nota bene op nog geen 20 km van Brussel ligt.maar ja moeten toch naam maken in buitenland. Dit is Belgisch!! Zijn weer bij haastigsten zoals altijd. De rest van de bevolking zal het met den "overschot" dan wel stellen zeker.
  • Jan Schrauwen

    3 jaar geleden
    Het is al duidelijk dat er meer besmettingen zijn, zeker dank zij de reizigers zoals blijkt, waarvan er een aantal niet in quarantaine zijn en waarvan er kinderen naar school gaan. Kunnen we het het virus nog gemakkelijker maken ? En de brave Belg hij ploeterde voort, streefcijfers halen? Op deze manier niet.
  • David Mampaey

    3 jaar geleden
    Plan A is dat de cijfers blijven verbeteren. Op dit ogenblik evolueren alle coronacijfers in ons land nog steeds in de goede richting. Indien de cijfers opnieuw zouden verslechteren, dan leggen de experts "Plan B" op tafel, met een mogelijke verlenging van de krokusvakantie in de vorm van een week afstandsonderwijs.