©  BELGAIMAGE

Domper bij start tennisseizoen: Elise Mertens trekt zich terug met schouderblessure

Voor Elise Mertens (WTA 20) begint het tennisjaar in mineur. De Limburgse trok zich donderdag terug van het WTA-toernooi van Abu Dhabi (hard/565.530 dollar) met een blessure aan de rechterschouder.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Mertens was het zevende reekshoofd in Abu Dhabi. Ze zou het in de eerste ronde opnemen tegen de Française Alizé Cornet (WTA 53). De Griekse Valentini Grammatikopoulou (WTA 269) neemt haar plaats als ‘lucky loser’ in.

Mertens was eveneens ingeschreven voor het dubbelspel. Daarin zou ze aantreden aan de zijde van haar vaste partner Aryna Sabalenka.

Dinsdag plaatste Kirsten Flipkens (WTA 86), de tweede Belgische op de tabel, zich voor de tweede ronde. Zij knokte zich voorbij de Duitse Laura Siegemund (WTA 51) met 5-7, 7-5 en 6-4.

Flipkens treft topreekshoofd

Flipkens neemt het in de tweede ronde in Abu Dhabi op tegen Sofia Kenin (WTA 4). Het Amerikaanse eerste reekshoofd versloeg donderdag de Chinese kwalificatiespeelster Zhaoxuan Yang (WTA 789) met 7-6 (7/4) en 6-3.

De bijna 35-jarige Flipkens speelde twee keer eerder tegen de 22-jarige Kenin. De Amerikaanse was in 2019 zowel in Hobart (7-5, 7-5) als Mallorca (6-2, 6-3) de betere. Vorig jaar pakte Kenin op de Australian Open haar eerste grandslamtitel. Daarna was ze nog verliezend finaliste op Roland Garros.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer