Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Arbeidsexpert vertelt hoe je je verlof in 2021 kan verdubbelen: maak van 29 vakantiedagen 58 vrije dagen

De Belg heeft gemiddeld 29 vakantiedagen per jaar, extraatjes zoals anciënniteit en ADV-dagen meegerekend. Met een handig stukje puzzelwerk kun je daar makkelijk 58 vrije dagen van maken en zo je vrije tijd verdubbelen. Maar hoe doe je dat precies? Een arbeidsexpert legt uit. 

16 reacties

  • Karel De Martelaere

    3 jaar geleden
    En als je dit nog wilt verdubbelen, dan moet je, zoals ik, leerkracht worden. Bij deze een welgemeende... aan al degenen die constant op onze kap zitten. Ik ga in de grote vakantie, de herfstvakantie, de kerstvakantie, de krokusvakantie, de paasvakantie en al onze andere vrije dagen eens goed aan jullie denken.
  • Chris Schoof

    3 jaar geleden
    Daar zal de bouw wel niet bij zijn Dit jaar 3 dagen vrij te kiezen
  • DIRK RASSCHAERT

    3 jaar geleden
    Als je ze krijgt. Het is nog altijd de baas die beslist dacht ik ?
  • Nico Herbots

    3 jaar geleden
    De meeste Belgen in de privésector hebben 20 dagen verlof + eventueel ADV-dagen als er officieel 39 uur of meer per week gewerkt wordt. Enkelingen krijgen vanaf hun 50ste of na 10, 15, 20 jaar dienst een extra dag, maar dat is eerder uitzonderlijk. Mits handig plannen kan je het meer doen lijken, maar 58 is alleen maar mogelijk als je voor de overheid werkt. Voor de ambtenaren weer gaan steigeren: ik vel geen oordeel, ik stel alleen maar vast.
  • Ivan Van Calster

    3 jaar geleden
    Elk jaar dezelfde onzin. Hoe je je vakantiedagen ook plant er zullen er geen bijkomen. Je hebt hierdoor alleen meer langere periodes dat je achter elkaar thuis bent. Maar in totaal ben je gedurende het jaar niet meer dagen thuis.