Betogers in het Capitool, bij de deuren van de Senaat.
Volledig scherm
Betogers in het Capitool, bij de deuren van de Senaat. © EPA

IN BEELD. Reconstructie van de chaos in en rond het Capitool met meest sprekende en spraakmakende foto’s van de bestorming

Chaos in het Capitool in Washington DC woensdag, waar zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat aanvankelijk vergaderden met het oog op bekrachtiging van de uitslag van de presidentsverkiezingen. Aanhangers van president Donald Trump drongen het gebouw binnen en eisten dat het Congres de verkiezingsuitslag zou afwijzen. Deze reeks foto’s en beelden van in en rond het Capitool tonen de hallucinante chaos die met de bestorming gepaard ging. 

25 reacties

  • Bert Pienter

    3 jaar geleden
    Ze zouden best Trump op een of andere manier monddood maken want die gaat anders de komende jaren blijven stoken en leugens verspreiden en de verdeeldheid verergeren.
  • Tom Leys

    3 jaar geleden
    Chi Poetin en erdogan hebben momenteel buikpijn van het lachen
  • Sara Peeters

    3 jaar geleden
    Hooligans net zoals Trump! Hij heeft doden op zijn geweten. Slechtste verliezer ooit! Trump zouden ze moeten vervolgen voor het aanzetten tot geweld. Extremisten en complotdenkers vergif van deze wereld!
  • James Holden

    3 jaar geleden
    Dit toont vooral aan wat voor een vergif Social media zijn en hoe gemakkelijk men simpele mensen ermee kan beïnvloeden.
  • Patrik De Weirdt

    3 jaar geleden
    Het enige wat Trump en zijn aanhangers hiermee bereikt hebben, is dat de positie van de USA in de wereld nog meer verzwakt is. Dit was niets minder dan een poging tot staatsgreep, zoals men in een zogenoemde bananenrepubliek ziet.