©  Dick Demey

Mboyo legt medische testen af, transfersom van 300.000 euro

Zonder ongelukken zet Ilombe Mboyo vandaag zijn handtekening onder een contract van 2,5 seizoenen bij STVV. De 33-jarige spits wordt voor 300.000 euro losgeweekt bij KV Kortrijk. Donderdag begon Mboyo aan zijn medische keuring, vandaag wordt hij op het trainingsveld verwacht.

Pieter Vanlommel, Gunter Schoofs en Gretel Coorevits

Omstreeks 14 uur meldde Ilombe Mboyo zich donderdag aan in het Sint-Trudo ziekenhuis voor zijn medische proeven. Die namen de hele namiddag in beslag en worden vandaag voortgezet. De medische staf wil niets aan het toeval overlaten alvorens ze het licht op groen zetten voor de nieuwe spits van STVV. Dat gebeurt naar alle waarschijnlijkheid vandaag, gevolgd door het plaatsen van zijn handtekening. Mboyo wordt ook al een eerste keer op het trainingsveld verwacht en komt zo in aanmerking voor een plaats in de selectie tegen Club Brugge.

Bij Kortrijk hadden ze hun trefzekere spits graag wat langer aan boord gehouden. In het contractvoorstel dat er in West-Vlaanderen voor Mboyo klaar lag, was echter sprake van een clausule die een minimum aantal gespeelde wedstrijden vastlegde. Die is er bij STVV niet. Kortrijk kon hem ook maar een extra jaar met optie aanbieden, terwijl STVV zwaait met een contract tot juni 2023. Mboyo vindt bij de Kanaries met andere woorden meer zekerheid. Zijn contract bij Kortrijk liep nog tot komende zomer en dus moest STVV met geld over de brug komen. Een bedrag van 300.000 euro werd tussen beide clubs overeengekomen.

Mboyo moet in Haspengouw de concurrentiestrijd aangaan met Yuma Suzuki en Duckens Nazon. De Japanner en de Haïtiaan vormden onder Peter Maes het vaste aanvalsduo, maar krijgen er nu een stevige concurrent bij.

Naast de komst van Christian Brüls vorige week is Mboyo de tweede winteraanwinst van STVV. De Kanaries hadden van een nummer tien, een diepe spits en een rechtervleugelverdediger de prioriteiten gemaakt tijdens deze wintermercato. Twee van die posities zijn met Brüls en Mboyo dus al ingevuld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer